Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Vyhl.50/78Sb. snadno a rychle

Naštěstí, už mým vedoucím být, vzhledem k mému "požehnanému" věku a že už jsem (chvála pánu Bohu) v důchodě, nemůžeš. :-D Dnes už mi "velí" pouze manželka.:-D
A teď zase trochu vážněji. Mně, při mé aktivní činnosti (viz má praxe), nikdo, k žádnému samostudiu a zvyšování kvalifikace nemusel "odsuzovat". ;-)
Odbornou kvalifikaci §8,9 a 10 jsem měl od roku vzniku vyhlášky, tedy roku 78. Takže jsem neměl vlastně co zvyšovat.;-)
Ale různých zkoušek a přezkoušení jsem musel absolvovat nepočítaně (padesátka každé tři roky, RT v intervalech daných IBP, 2 x oprávnění a glejt k soukromému podnikání přes IBP a pro povolení soukromého projektování zkoušky a registrace u komory ing. a architektů.
A samostudium jsem vždy prováděl (a provádím i dodnes), neboť k mému vykonávání veškeré popsané činnosti a rozsahu prací (a dnes i koníčků), bych, bez tohoto, tuto činnost nemohl vůbec vykonávat.;-)
Což asi zřejmě, v dnešní době, není v mnoha případech, u mnoha "odborníků" úplně běžné. Toť ono "Umím pouze co mne kdo vyškolil", ne že zjistím, seženu podklady a informace a naučím se.
A jak je to, v dnešní době (internet), podstatně jednodušší než bývalo za nás.:-/
Co se týče těch baterek v elektromobilech. Zřejmě budou muset policajti "najímat" do svých služeb elektrikáře, který si bude muset, na místě havárky, poradit podle situace. A zřejmě jej nebude možno "vyškolit" konkrétně pro každou individuální situaci, ale bude záležet na jeho vlastních schopnostech a invenci, aby zvládl danou momentální situaci.
Vždyť není možné, aby někdo předvídal veškeré možné situace a byl schopen dopředu vypracovat na vše pracovní postupy.
Toť, podle mne, holý nesmysl.
A bude mít bohužel smůlu, pokud dojde k nějakému problému a škodám a nějaký "chytrý" právník vyrukuje s tím, že při řešení následků a škod, překročil své pravomoci a úkol, vzhledem k tomu, že nedodržel pokyny zaměstnavatele, z nichž byl školen při školení z vyhl. 50/78 Sb. a použil nestandartní postup. :-D:-p
A tady jde tedy o to, obhájit, oproti vyhl.50/78 Sb, že elektrikář nemůže pracovat pouze na základě stanovených pracovních postupů a pouze ve stanoveném rozsahu činnosti, dané mu zaměstnavatelem.
A to je to, co bych já vyhl.50/78 Sb. vyčítal. Že ji může vlastně, v tomto smyslu, každý šikovný právník, takto, proti elektrikáři, použít a zneužít.
A o to mi, v tomto "pokecu", vlastně hlavně jde.;-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny