Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Vyhl.50/78Sb. snadno a rychle

Taky jsem chodil na školení a přezkoušení podle (NE z) vyhlášky 50....
To že se od jisté doby do glejtu uvádějí i nižší paragrafy vzniklo údajně kvůli nějakému soudu, kde šikovný advokát vysoudil odškodnění vdově, protože z té vyhlášky jednoznačně neplyne, že z vyšších paragrafů musí automaticky plynout ty nižší (nejsem advokát, nenamáhejte se mne přesvědčovat, že to není pravda a nevím zda ten soud se vůbec někdy konal).

..."Nepochopení těchto základů často vede k mylné domněnce, že držitel oprávnění §8 zná veškerá zařízení, umí je opravovat, obsluhovat a ještě lepší v tom je revizák a projektant. Ne, nikdo neumí všechno a odborníka poznáte podle toho, že dokáže říci - tohle neumím."...

Je údajně v pravomoci firmy, kde se uchází o zaměstnání elektroodborník s glejtem z předchozího zaměstnání, zda mu platnost glejtu uzná nebo zda bude vyžadovat jeho proškolení a přezkoušení s ohledem na nějaká specifika s nimiž se ten odborník v novém zaměstnání bude setkávat a v předchozích zaměstnáních se s nimi setkávat nemusel.

Zajímalo mne, když jsem měl v zaměstnání glejt ohledně vyhlášky 50, jak by to bylo, kdybych se třeba šťoural v elektrice doma a dělal tam něco podobného jako v zaměstnání. Jak by se na to dívali moudří. Jestli to dělat můžu nebo jestli si musím objednat elektrikáře z firmy, který má třeba stejný glejt, ale dělá to pod firmou. Nějak jsem se nedopátral věrohodné odpovědi.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny