Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Vyhl.50/78Sb. snadno a rychle

:-[ Dík za pochvalu - nejsem spisovatel... "Připichovat" neumím a ani si tohle "připíchnout" netroufám...
Co mne k tomu vedlo? Posuďte:
1)Neustálé diskuse o "Padesátce" vedou lidé, kteří o ní nevědí podstatné a mají rozhodovat. Kritizují ji jenom proto, že nechápou, že tak stará věc může být stále aktuální, když se správně a důsledně používá.
2)Nedávné moje školení a zkoušky, společné s pracovníky elinst. firem, údržbářů v "JZD", údržbářů z průmyslu, IT specialisty... tedy dost rozdílných zaměření v oboru - a to celé organizuje parta letitých revizáků, kteří mají zkušenosti, ale neumí moc přednášet a tak bez předchozí přápravy "prolistují" na místě normy a "nahlas uvažují". Když jsem vypustil "kontrolního chrousta" - PELV a možnost přímého dotyku obsluhou na neuzemněný pól, dozvěděl jsem se, že si to přednášející revizák musí dozítra nastudovat a pak odpoví, ostatní nevěděli, o čem mluvím... Mají hromadná školení a zkoušky význam, když není naplněna základní podmínka - aplikovat na zařízení, na kterém pracuji?
3)Na pozici elektroúdržbáře mi přijali průmyslováka bez 50ky, tak jsem se nabídl, že to může udělat u mne (§6,8). Po krátké diskusi jsem zjistil, že nezná žádný z principů ochran, ba ani je neumí vyjmenovat - já to dávám i 40let po složení Závěrečné učňovské zkoušky, jako mém jediném eltech. vzdělání. Půjčil jsem mu pár knížek, navedl jej na internet, když už furt čumí do toho nesmyslu, co nosí v kapse a párkrát zavedl diskusi při svačině... Zámečník, se kterým svačíme, to odpověděl logicky a dobře, průmyslovák elektro se nechytal...
4) ...a dodělal mne příspěvek, kde se mladý "Padesátkař" ukázal, jako neználek (z důvodu "větší bezpečnosti" ve vlhkém prostředí, vypínal ve vypínači nulák), a když to "pouhý" vyučenec chtěl opravit, prohlásil jej za blba, který bez "Padesátky" nemá tedy vůbec co kecat!

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny