Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Domácí klimatizace - využití mrazáku

Zdravím, jelikož se tu blíží léto a vedra při kterých se nedá spát... tak jsem začal projíždět net a hledat způsob chlazení pokoje v letních vedrech.

Hodně jsem hledal a narazil na pár levných a prý i účinných řešení, například nádoba s ledovou vodou z které s čerpadýlkem vhání ledova voda do spirály z měděné trubky která je přidělaná na větráku a tudíž fouká studený vzduch.

Toto řešení je fajn, ale nevím jak by fungovalo a navíc je unavné pořád dolejvat studenou vodu s ledem...

Tak mě napadlo jiné řešení dát nádobu s vodou do mrazáku který se nachází v kulně hned vedle baráku..
Mrazák je větší (5 šuplíků) .. Takže bych místo spodních dvou supliku dal nadobu (cca 30-40 litrů).

Z boku mrazáku udělal díry na hadice (přivod a odvod vody), a přes zed by to čerpadylko hnalo studenou vodu k větráku s měděnou spirálou (viz obrázek)..

Z mrazáku k větráku to není ani 150cm, takže tepelné ztráty by nemusely být takové.

Pokoj který by byl "chlazený" je velký 4x4 metry a asi 2,2 metru vysoký... Izolace skoro žádná, ale v létě teplota nepřesahuje 27 stupnu.

Čerpadylko by muselo bezet nonstop aby nezamrzla voda, nebo do vody dát sůl či nemrznoucí kapalinu. Při druhém řešení bych musel nádobu vzduchotěsně uzavřít kvůli občasnému vkládání potravin do horních šuplíků..

Je to jen návrh který by podle mě mohl fungovat... Co myslíte vy? O kolik stupnu to zvládne ochladit vzduch? Příjímám všechny názory. Ale neukamenujte mě za mojí neznalost.. :-D

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny