Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak na řasy v zahradním jezírku

Ahoj,

přes zimu jsem měl odstavený tlakový filtr s integrovanou UV lampou a v mém cca 4-kubíkovém zahradním jezírku osazeném rybami se přemnožily řasy, především vláknité.

Proto hledám nějaký účinný prostředek, pokud možno jednorázový na jejich odstranění. Zatím jsem vygooglil tohle to: JBL AlgoPond Forte 500 ml, ale nemám s tím žádné zkušenosti.

Z uvedeného důvodů bych chtěl zdvořile požádat zkušené bojovníky s vodními řasami o radu.

Předem díky.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Přátelé, díky všem za příspěvky a následně rozvinutou diskusi. Po pravdě ale přiznávám, že jsem oče…
Questor 20.04.2015 21:22
Questor
Obavam se, ze podobna chemikalie neni. V zasade neco mate v jezirku blbe - moc ryb, moc je krmite, m… poslední
bahno 22.04.2015 14:05
bahno

Přátelé, díky všem za příspěvky a následně rozvinutou diskusi.

Po pravdě ale přiznávám, že jsem očekával příchod nějakého Chemického Aliho, který by poradil účinný prostředek, jenž by vůči řasám působil jako yperit a na ryby jako ženšen.

Vidím však, že většina z vás se přiklání k mírumilovným řešením formou použití neinvazivních metod, které jsou však nemilosrdné vůči mně, jenž by ohleduplný přístup vůči řasám musel kompenzovat usilovnou manuální prací.

K tomu podotýkám, že zpočátku jsem se defétisticky snažil řasy odstraňovat mechanicky, používaje k tomu bambusový klacek, na který jsem řasy natáčel jako špagety a následně jej otíral o túje, nedbaje řevu mé manželky. Teď už však ty řasy ztratily původní konzistenci, z klacku se smekají a sviní jezírko ještě více.

To vše za situace, kdy brutální opatření vůči krtkům a brabencům jsou na této Poradně brána jako standard, ačkoliv jmenovaní živočichové jsou na vývojovém řetězci organismů mnohem výše než vláknité řasy, kterým mohou konkurovat maximálně čeští novináři.

Proto bych chtěl znovu zdvořile požádat o doporučení nějakého razantního chemického prostředku na odstranění vláknitých řas.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru