Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Vzdálenosti předmětů od plotu.

Zdravím chlapáci.
Existuje nějaká zákonem posvecená míra vzdálenosti od sousedního plotu co se týče skladování stavebního materiálu a jiných věcí?
Stavíme domek a se sousedem jsme se dohodli, že opravím plot, dělící naše pozemky.V klidu a bez problémů jsme se i domluvili, že zasadím z mé strany tůje, abychom si nekoukali do zahrad.Tedy to byl spíš jeho požadavek, vysadit ty tůje.Ale já souhlasil.
Okolo tohoto plotu má soused naskládané palety se stavebním materiálen, pár pneumatik a já nevím co vše.Ale tím stylem, že jsou opravdu natěsno k tomuto plotu a mi brání ve výstavbě.Tvrdil mi, že to odstranovat nemusí, že je jedno, kde má věci uložené a abych si s tím nějak poradil, že ho to nezajímá.
Proto se dostávám konečně k otázce.Existuje nějaká zákonem daná vzdálenost uložených věcí od sousedních plotů?
Jsem osoba mírumilovná a nerad se dohaduji.Ale ten můj milý soused lpí na tom novém plotě, i když jsme teprve ve stádiu stavby, což ho nezajímá a plot je to poslední, ze stránky finanční, co chci zrovna řešit.

Díky za info.S pozdravem Tomáš

Předmět Autor Datum
Myslíš jako věci uložené na jeho pozemku? U plotu oddělující pozemky? No tak samozřejmě, je to jeho…
Dale Cooper 01.04.2015 22:19
Dale Cooper
Jedná se o plot oddělující pozemky.Příjezdovou cestu a přístup na stavbu mám svoji. Jen mě tam sere…
iconek 01.04.2015 22:39
iconek
Dost možná navrhne, abys ty věci posunul ty... Držím palce.
Dale Cooper 01.04.2015 22:48
Dale Cooper
Tak to si asi v práci půjčím jeřáb :-) Děkuji a považuji za vyřešeno.
iconek 02.04.2015 00:11
iconek
Mě by zase rozčilovaly ty tůje, bych si tam připadal jak na hřbitově. :) Čili on chce plot a tobě je… poslední
Moas 02.04.2015 06:17
Moas

Myslíš jako věci uložené na jeho pozemku? U plotu oddělující pozemky? No tak samozřejmě, je to jeho pozemek, tak tam může mít materiál uložený tak, aby ti to nepřesahovalo na tvůj pozemek.
Na druhou stranu, pokud potřebuješ z jeho pozemku přístup kvůli stavbě, tak ti to musí umožnit a ty pak musíš zase zařídit navrácení jeho pozemku do původního stavu a on by s tím neměl mít žádné náklady.

Jedná se o plot oddělující pozemky.Příjezdovou cestu a přístup na stavbu mám svoji.
Jen mě tam sere ten nehorázný hegeš, uskladněný těsně u plotu.Za prvé mi to tak trochu brání ve stavbě plotu nového a za druhé vzhledově.Ale to pořeším těma tůjema.
Nechci nic řešit nadávkama či úřadama, jdu vždy cestou domluvy.Jen mě zajímala ta vzdálenost od plotu.
Zejtra zajdu za nim se domluvit o posunutí věcí aspoň o půl metru a spokojenost bude na obou stranách.To, že o povodních v roce 2003 plot zničil on, protože potřeboval na bývalé zahradě zaparkovat UNC a nákladák s kontejnerem, aby mu to nevzala voda, už nějak zapoměl.

Mě by zase rozčilovaly ty tůje, bych si tam připadal jak na hřbitově. :)
Čili on chce plot a tobě je to víceméně buřt? V tom případě je to jasné: "Já ten plot teda udělám ale dokud si neodklidíte ten bordel tak se k tomu nemám jak dostat a plot do té doby tedy vznikat nezačne."

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru