Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Svářečka TIG/MMA

Souhlas, taky mi prošlo rukama pár svářeček s proraženým diodovým blokem a proraženým kondenzátorem. Vcelku mě překvapilo kolik vydrží IGBT tranzistory.

K tomu aPFC. Jsem ještě ze staré školy :-) Nějak se mi nechce věřit, že to dokáže reálně kompenzovat ztráty na přívodu. Chápu jak to funguje, ale pokud fyzika stále platí tak zdroj bude mít větší odběr, aby kompenzoval úbytek napětí. A hodnota proudové nasycení je pořád stejná. Takže se přívod začne přehřívat ale více výkonu nepřenese.
Top lítaní jističů bych dal spíše na vrub proudu po zapnutí. Ony ty kondenzátory si "papnou" :-D. Tohle se kdysi řešilo tlumivkou v přívodu (nebo dlouhým přívodem).

Ad sváření. Svářečku používám na takové to "lepení" kolem baráku. Nejsem žádný expert, ale za ty roky se ledacos naučíš :-) Na to mé "lepení" vyhovuje obalovaná elektroda, pokud chceš vařit plechy, tak vhodnější (a levnější) je MIG/MAG. Což je v podstatě jako MMA, akorát vaříš čistým drátem a ochrannou atmosféru dělá CO2 (nebo drahý Argon/směsi). Záleží na tom, kolik toho budeš svařovat. Protože musíš počítat s cenou hořáku a podavače drátu. TIG je tak trošku frajeřina 8-). V praxi potřebuješ častěji svařovat s přídavným materiálem (elektrodou/drátem). U TIGu se sice dá do svaru materiál přidat, ale ne vždy je to možné.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny