Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Použití varovných světel při couvání

reagoval jsem na rozebirani "nemelo by se najizdet na prdel nakladaku, kdyz mozna dozadu blbe vidi" vs. "a kde je to v zakonech napsany?"

Muj postoj je ve smyslu "a kde je napsany, ze se nemuzu chovat rozumne a dat si odstup a postavit se tak, aby me videl i vnejsim zrcatkem?" protoze, kdyz se lipnu tesne za nakladak, ten (ackoli mu zakon zakazuje ohrozit) se splasi, nerozhledne se a nezajisti pluk regulovciku a nacouva to do me (takze je jednoznacne na vine), tak co je mi platny, ze jsem byl v pravu a ze to pojistovna zaplati, kdyz ten cas, co jsem mohl stravit mnohem lip, nez litanim po pojistovnach a servisech (napriklad s rodinou ci prateli) mi stejne nikdo nevrati.

-----

Ostatne sice pri couvani musim dat prednost ostatnim a nezpusobit nebezpeci, ale pokud treba couvam z pruchodu do uzke ulicky a musim se na nekolikrat vycukat, protoze na jedno otoceni volantu to proste nejde, tak kdyz pred manevrem zkontroluju ulicku - nikdo v dohledu, zadne nebezpeci, ale uprostred vycukavani z poza rohu vyjede jiny vuz, ja zrovna blokuju celou ulici a musim se vycukat at uz dopredu ci zpet, aby byl prujezd mozny, tak treba v takovem pripade povazuju oznaceni prekazky v provozu (sveho auta) varovnymi svetly za vice nez rozumne.

(3) Je-li nutné upozornit ostatní účastníky provozu na pozemních komunikacích na hrozící nebezpečí, zejména v případech, kdy je nutné náhle snížit rychlost jízdy nebo zastavit vozidlo, dává řidič světelné výstražné znamení zapnutím výstražného světleného zařízení. (4) Výstražné znamení se užívá jen po dobu nezbytně nutnou.

(zejmena znamena "v techto pripadech urcite, ale jsou i dalsi, zde nevyjmenovane. Hrozici nebezpeci je situace, ktera muze v nebezpeci vyustit, nikoli jen situace, ktera nebezpecim je.)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny