Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno vybourání betonových podlah, je nutné?

Na fotkách ten beton vypadá jako kvalitní, ty poškozená místa jsou asi mechanicky vydrolené hrany dilatačních spar + pár prasklin. Nevím jestli jste dělali nějakou sondu, jakou má tloušťku a co je pod ním?

Úplně nerozumím těm odvětrávacím kanálkům pro odvod radonu, to se dělá? Jestli je to v oblasti se zvýšenou koncentrací radonu, budete stejně používat hydroisolaci, která zabrání průniku radonu dovnitř, když budete i podřezávat a isolovat stěny a hydroisolaci napojíte, radon se vám dovnitř nedostane.

Takže, kanálky bych nedělal, beton nechal, zametl, vydrolené prohlubně zaplnil do roviny cementovým potěrem (s betonem se nespojí, jen aby tam nebyly díry), na to volně položil separační vrstvu pásy polyetylénové fólie a na to vybetonoval novou vrstvu, potom hydroisolaci, tepelnou isolaci a betonovou mazaninu. Na tyhle betonové mazaniny v podlahách jsou firmy, které se na to specializují, umí udělat kvalitní beton s rozptýlenou výztuží (taková vlákna) a podle mě je to lepší než kari síť.

A jestli chcete do toho stávajícího betonu vyřezávat a vysekávat ty odvětrávací kanálky, tak bude asi lepší to vybourat celé ...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny