Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno vybourání betonových podlah, je nutné?

Je ale třeba brát v úvahu, že stavba na místě již hromadu let stojí,voda není odváděna a tak je dům vystaven určitým "negativním vlivům", pokud dům po 30,50 a více letech existence nevykazuje žádné problémy jako jsou trhliny ve zdech sedání, atd., a trhliny v betonu jsou "staré původní" a nové se netvoří, pak není důvod se strašit tím že pokud něco "rychle neuděláme" tak dům "rychle zdegraduje", proč by měl? Mám domek přez sto let starý jen na vyskládaných kamenech založený v jílovici a mohu říct, že jílovitá půda potažmo jíl má dobré vlastnosti, on totiž sice nabere určité množství vody tu si ale pak "drží", nesnadno ji "pouští" a také nesnadno ji "navíc přijímá" je plastický těžko ho "rozhrábnete rukou lopatou vůbec" čili základy dobře drží na svém místě jsou jako "v pevné gumě". Samozřejmě složení jednotlivých jílů a jílovic je promněnlivé ale já mám také jílovici, tuhá houževnatá plastická ale pevná proti vychylování nebo pohybu v ní.
(Kdo měl někdy jíl nebo zeminu s vysokým obsahem jílu v ruce zjistí že , dostat do něj další množství vody je velice obtížné, i pod vodou si dobře a trvale drží svou konzistenci a tuhost.)
Jestliže má tazatel-ka nějaké pochyby, tak je dobré si pozvat statika na místo a prokonzultovat, případně se poptat na sú na stav podloží v lokalitě.

A k těm trhlinám betonu, co jsem viděl na fotkách tak se mi zdá (zvláště na jedné) že prasklina je úplně pravidelná "rovná" čili to vypadá že beton byl lit po jednotlivých částech. Jinak je dobré si podlahu projít zda-li není beton na určitém místě "propadlý" tzn. ne že je nerovný ale že celá plocha (třeba 1x3m je sedlá)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny