Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Skladba podlahy v chodbe

Zdravím,

chystám se bourat a znovu stavět část chodby, kterou zároveň prochází schodiště. Projektantka mi spočítala nosné prvky a já bych se tu rád zeptal na návrhy skladby podlahy. Konstrukce v obrázku:

[http://kutilska.poradna.net/file/view/3216-schodis te-png]

Příčné I profily nesou podélné. Pouze na nich bude pochozí podlaha, zbytek šířky dvoří mezera pro schodiště. Představoval bych si to tak, že bych mezi I profily dal nějaké "tvárnice", které by se zalily betonem (nejlépe s železem) a po vytvrdnutí by to bylo nosné. Tak abych nemusel dělat příliš velkou vrstvy "nahoru". Tedy aby ty I profily mohly být umístěny co nejblíže nové podlaze. Je to možné? Dělá se něco takového, nebo je nutné spravit podlahu prostě nahoru, 3-4cm betonu + krytina?

Díky moc

JR.

Předmět Autor Datum
To půjde.. Mezi I profily nasunout trapézové plechy, na distančníky položit Kari sítě a přebetonovat…
sHpy00n 16.03.2015 11:29
sHpy00n
Díky moc. Betonáž nejspíš bude nutná, protože bych rád do toho stropu kotvil technologie (rošty pro… poslední
JR_Ewing 16.03.2015 12:55
JR_Ewing

To půjde.. Mezi I profily nasunout trapézové plechy, na distančníky položit Kari sítě a přebetonovat tak aby deska nad žebrem byla 7 cm. Dosypat expandovaným granulátem (Keramzit, Liapor, Geocell, Liaver) dle vlastního výběru, nebo vyložit polystyrenem, vatou a dvojnásobně položit deskový materiál (OSB, Fermacell, Cetris, SDK). Nakonec nášlapnou vrstvu - krytinu. Volbou správného plechu a technologického postupu je možné betonáž zcela vyloučit.
Trapézový plech se jako ztracené bednění používa mnoho let a jako samotný nosný prvek do střech na halových stavbách.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru