Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Pospojování. Nejasnosti.

Mám dotaz na pospojování. Budeme doma dělat jednu novou koupelnu a nové rozvody vody a bojler. Koupelna je celkem jasná. Z rozvaděče dotáhnout PE a propojit všechny kovové komponenty. Jak to udělat s těmi rozvody? Ty jsou v prostorách kde je stará PEN síť a přivést tam další kabel by bylo skoro nemožné. Nepodařilo se mi najít žádné náznaky původního pospojování.

A) Je nutno udělat pospojování v technických prostorech?
B) Je možno pospojování potrubí a zařízení (Kotel, Bojler, Teplá voda, Studená voda) připojit do krabičky na věneček nějakého stávajícího kabelu?
C) Má se pospojením propojit i plynové potrubí?
D) Na co nezapomenout ?

Jsem sice před lety vyučen silnoproudem, ale bez praxe a navíc v oboru nepracuji tak bych si tímto chtěl trochu osvěžit nejasnosti a ztracené informace. :)
Díky.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
A) Norma nezná pojem technické prostory - jen z hlediska vlivu "základní", nebo se zvýšeným nebezpeč… poslední
mirektatra 15.03.2015 15:20
mirektatra

A) Norma nezná pojem technické prostory - jen z hlediska vlivu "základní", nebo se zvýšeným nebezpečím. Ať jsou tedy technické, nebo jiné, pokud v nich je zvýšené nebezpečí, musí být i zvýšená ochrana
B) Správně do rozvaděče, nebo na ekvipotenciální bod. podle místních podmínek u jednoduchých instalací snad ano k odpovídajícímu průžezu PE. Takové "úlevy" závisí od místních podmínek, na posouzení revizáka.
C) Vše elektricky vodivé - je to nutná podmínka správné funkce, jinak je k ničemu
D) Na průřez, přechodové odpory, úplnost pospojení

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru