Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Záruční doba na výbojky?

Nekupuj cinske sracky ale philips alebo osram apod.
Mal som v aute 10rokov (!) philipsy, jazdim denne sozapnutymi svetlami. Potom jedna uz zacala zeleniet a po mesiaci zhasla tak som v KE (daleky vychod :) obiehal obchody a nikde nemali philips a strkali mi do ruky nejake cinske ze super za 10euro (philips stoja tusim 40). Tak reku ze dobre. Vysledok:
a) v noci som na ceste skoro nic som nevidel
b) po ca 10mesiacoch 1 zhasla, nie ze by to bola nejaka velka zmena oproti tomu ked svietila, ale nevidel som uz skoro nic, a 1000km cesta pred sebou.

Kupil som v mnichove philipsy, vidim skvele, a svietia bezproblemov uz 3roky ci kolko a este minimalne 7rokov budu, to ale uz chcipne auto :)

Rada: Odnes to tym dementom co to predavaju a otrieskaj im to o hlavu nech to idu osobne strcit dodavatelovi do prdele, druhu nech strcia do prdele tomu cinanovi co to vyravba, a ziadaj vymenu za philips alebo osram :)

Samozrejme ze mas na to zaruku, zivotnost vybojok je teoreticky nekonecna a nezavisi od doby svietenia (aj ked demeni vyrobci sa ti snazia nakukat nieco ine), ptz v tom neni ziadne vlakno, a opotrebenie elektrod je principialne zanedbatelne. Prakticky vybojka zdochne vtedy ked sa tam dostane vzduch cez netesny obal. U kvalitnych je to >10rokov.
P.S. napis im ze v xenone sa nema co vypalit ptz tam neni ziadne vlakno, a zdochne to kvoli netesnemu obalu a to po 11mesiacoch je vyrobna vada. Ked ti to neuznaju tak napis sem presne co to je za predajcu a aj co to presne su za vybojky, aby tam uz nikto nekupoval.
P.S.2. a samozrejme ze som tie cinske sracky nereklamoval, nebudem sa srat kvoli 20euram. Ale cinana ked nejakeho raz stretnem tak mu to hned napcham do riti :)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny