Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Elektrický uhlík do vodní dýmky aneb kouříme zdravě !!!

Dobrý den, je možné že toto téma tu již někdo probíral, ale pokud ano tak jsem to nenašel..

Mám v plánu vyrobit něco, co je zdraví nezávadné (alespoň pokud se bavíme o samotném uhlíku), a musíte mi dát za pravdu že pokud místo běžného tabáku např. ALLFakher použijeme NEnikotinové kamínky, které tedy alespoň mě chutnají mnohem více tak by se dala sestrojit vodní dýmka, která by byla "neškodná".

Plán je takový pokud o to někdo projeví zájem může prostudovat tento materiál, který mi přivodil tuto inspiraci (https://www.vutbr.cz/www_base/zav_prace_soubor_ver ejne.php?file_id=28917) - tento kluk vytvořil žhavení řízené procesorem, který se snaží udržet teplotu na nějaké konstantní úrovni .. to mě osobně přijde zbytečné protože tím dochází ke zbytečnému úbytku a vyhoření tabáku .. Já bych měl v plánu něco obdobného jako toto (http://uhliky-do-vodni-dymky.heureka.cz/elektricky -uhlik-pro-vodni-dymky-cerny/)
Jen s tím rozdílem že se za to nebude muset utratit 1000Kč ale jen něco sbastlit :-)

Základní požadavky: dle mé představy by to měla být nějaká např. keramická korunka(na keramické korunce s tabákem/kamínky) na které by byly namotané závity (spirálka) z odporového drátu, který nemá problém opakovaně snášet vysokou teplotu. Pokud se bavíme o vysoké teplotě je tím míněna teplota při aktivaci! to znamená při potáhnutí - mělo by to být odhadem kolem 450° po "potáhnutí" se může žhavená spirálka opět zchladit .. vím že po 30. opakování už nebude chladnout nikam protože ten materiál prostě už zůstane rozžhavený ale i tak by to mělo stále fungovat pokud zajistíme aby ta teplota nepřesahovala "destrukční hranici" - hranici kdy se tabák bez milosti spálí.

Dle obrázku, který jsem postoval výše v textu, je viditelné že k té naší žhavící korunce vedou dráty, které jsou spojené s adaptérem a tím pádem i do zásuvky (Prosím vynechte komentáře typu .. ven si prodlužovačku tahat nebudeš, děkuji) Tento koncept je zamýšlený proto, aby splňoval mé potěšení z kouření vodní dýmky a přitom se zbytečně nezkracoval život - myslím že to je dost silná motivace k vytvoření tého hračky ..

Z toho vycházím že největší problém bude s pořízením zdroje pro tuto spirálu .. A to je vlastně jedna z věcí, kterou bych moc ráds Vámi všemi pořešil .. pokud budete mít nějaký nápad popřípadě byste se někdo chtěl zapojit na do výroby této "mašiny" budu moc rád když napíšete svůj názor a hlavně případné tipy a rady.

Předem všem zúčastněným děkuji a moc se těším na Vaše příspěvky :-)

loading...
Předmět Autor Datum
Hmm, tohle nevidim uplne realne. Prvni vec je detekovat potahnuti - to by slo podtlakovym snimacem,…
bahno 20.01.2015 09:49
bahno
Na Ebastlírně to máš rozebrané do detailu.Tím se potvrzuje to co ti odpověděl Bahno. poslední
Kolemjdoucí 20.01.2015 18:34
Kolemjdoucí

Hmm, tohle nevidim uplne realne. Prvni vec je detekovat potahnuti - to by slo podtlakovym snimacem, ten se da vybastlit docela jednoduse. Druha vec je ten horkej vzduch, to si taky dovedu predstavit, byt spis jako mrizku a/nebo spiralu z odporovyho dratu.
Posledni, ale nejdulezitejsi problem je tepelna kapacita tabaku do vodni dymky. To je tabak+melasa. Ted to zacnes profukovat nejakym teplym vzduchem, ale nez se alespon neco zahreje na teplotu, kdy se zacne neco odparovat, tak mas davno plny plice a prestavas tahat. Obavam se, ze bez trvalyho predehrevu se to neobejde...
BTW e-cigo jsi zkousel? Spis sem prave premyslel nad e-vodni dymkou, to by technologicky takovej problem byt nemel.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...