Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Celkove reseni zatepleni pro starsi dum

Dobrý den,
začali jsme provádět rekonstrukci domu z 30.let. Téměř čtvercový půdorys. Zastavěná plocha cca 115m. 2patra. Plocha fasády 305m z toho 80m oken a dveří(špatný stav). Tlouštka zdí 45cm(cihla). Pod tím po celé ploše sklep(resp.obytný prostor), který je z poloviny nad zemí a s dalšími okny.Zvenku žulové kameny a zevnitř cihla. I po obkopání je v něm vlhko, některé zdi se zdají vlhké. V celém domě výška do stropu 290 cm. V horním patře počítáme se snížením stropu na 265cm, tzn.25cm vaty.
Ztráta objektu je nyní odhadována něco kolem 27kw. Z tohoto důvodu chceme max. snížit náklady na vytápění.(předchozí majitel údajně protopil kolem 100tis.Kc v plynu).Dotazy:


1.Počítáme s výměnou oken, je rozdíl v 2skle-3skle cena vs. návratnost?
2.Vnější zateplení prakticky nechceme-nemůžeme aplikovat, jelikož jsou na fasádě okrasné prvky. Je možné-máte zkušenosti s vnitřním zateplením(multipor nebo redstone nebo jiny)-vata asi ne,že?
3. Někde jsem četl, že multipor má stejné tep.vlastnosti jako polystyren!?Tzn.dle členitosti interiéru bychom někde použili 5cm a na dvou stěnách 10cm.
4. Nebo se to vzhledem k ceně nevyplatí a návratnost by byla za dlouhé desítky let?
5. Je možné, že zdi ve sklepě vyschnou, až se tam začne topit, větrat,bydlet?
6.Jaký zdroj na vytápění použít? Plyn. kond.kotel ? Tepelné čerpadlo-co návratnost?
7.Vyplatí se vakuový kolektor na střechu?

Děkuji

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny