Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nápad na spojení vagónků

Ahoj, potřebovala bych poradit. Udělala jsem synovi model metra ze dřeva, je to poměrně velký, jeden vagon má asi 25 cm, a nedaří se nám vymyslet variantu zapojení vagonů k sobě, tak aby se daly i rozpojovat. Dala jsem mu tam očka s vrutovým závitem, ale v přiměřenné velikosti mají krátký závit a neustále vypadávají, neudrží je pak v té "vykloktané dirce" ani lepidlo. Napadlo mě, že u průmyslově vyráběných mašinek ze dřeva (třeba Ikea) maj kulovité magnety, ale nepodařilo se mi žádné po netu najít. Měli byste nápad?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
A ta kolečka se točí, nebo ne?
kejki 15.01.2015 21:22
kejki
jistě, to jsou suky na osičce ze svářecího drátu :D
Evaa 15.01.2015 21:26
Evaa
Pěkné. nový
kejki 15.01.2015 22:19
kejki
Nevím, kolik každý vagonek váží, nicméně jsou poměrně velké a z balzy jistě nebudou. Nevěřím, že uve… nový
Moas 16.01.2015 08:00
Moas
Díky. Teda to jsem sama zvědavá, jak to dopadne, co nakonec vyberem ;-) nový
Evaa 16.01.2015 10:14
Evaa
Co si vybrat něco takového a spojit to s něčím onakým. Podobné bižuterie mají na svých stránkách hro… poslední
Prim 16.01.2015 19:02
Prim

Nevím, kolik každý vagonek váží, nicméně jsou poměrně velké a z balzy jistě nebudou. Nevěřím, že uvedené magnety dokážou utáhnout celou soupravu přes prahy atp. Ani omylem.

Pokud bych chtěl použít stávající háčky, tak bych závitovou část kombinačkama zkroutil, zmršil, udělal na ní smyčku o 360 stupňů. Následně bych vyvrtal do vagónku dírku tak, aby se tam vzniknuvší cucek právě vešel. Vyplnit dírku tekutým a hustým epoxidovým lepidlem (žádný rychloepoxid, ale pěkně pomalu tuhnoucí, ať může dřevo nasáknout) a vtlačit do ní cucek.

Druhou alternativou by bylo udělat každému vagonku nárazníčky z TVRDÉHO dřeva, do nichž by byly ty háčky zašroubovány. Určitě to udrží víc, než smrkové bláto.

Třetí alternativou může být použití kousku kovu, do něj vyvrtat dírku, provléknout závit háčku, závit ohnout do strany. Kov přišroubovat k vagonku, předtím ten kousek dřeva pro závit oddlablat. Muselo by se s tím trochu vyhrát, aby to vypadalo pěkně. Vagonky jsou moc pěkné (i ta hlídací číča na obrázku), takže by byla škoda to nějak dovepřit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru