Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Fasádní komín

No a právě to je ono, UŽ SE NESMÍ POUŽÍT takže prakticky ta vložka při vyhoření sazí zajistí pouze "stabilitu" v době havárie a pak.....stejně měníte.... :-)

U té teploty co pustíme do vložky záleží na účinnosti kamen, máte kamna kde průměrná teplota za odtahovým hrdlem při topení černým uhlím je v pr. 390 st.čili tam za hrdlem může teplota (dle výrobce) špičkově být i vyšší, a máte kamna na uhlí (to uhlí beru kvůli výhřevnosti) kde výrobce udává teplotu za odt.hrdlem v průměru 286 st.

Jistě vložka použitelná do 450 stupňů již je něco jiného než do 600 stupňů (tam je lepší rezerva si myslím) nicméně já bych osobně i tu vložku s vyšší odolností napojil pro jistotu třebas metr dlouhým neizolovaným kouřovodem, proč ji zbytečně "namáhat" když nemusím a mám jistotu, že kdyby kdykoliv teploty spalin vyletěly nahoru první to chytne kouřovod za odtah. hrdlem a předá do okolí takže do té vložky už nikdy nepůjde taková teplota jaká je přímo za tím odt.hrdlem kamen ale opravdu záleží na kamnech, dneska u těch kamen s vysokou účinností těžko "rozpálíte" kouřovod do červena jako u peter :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny