Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Fasádní komín

Je-li záruka stejná, pak to asi bude tak jak jsem psal tzn. 0,6 + 30 mm izolace (izolace je užší pro lepší odvedení přebytečného tepla z vložky, čímž se tenčí vložka více chrání před přetížením) 1mm+50mm izolace, silnější vložka=může být silnější izolace,zkuste se na to zeptat těch firem co Vám k tomu řeknou oni :-)

K palivu, jistě, máte kamna na dřevo,(na uhlí jsou nevhodná) přípustné jsou hn. uhelné brikety, často se zaměňují hn.u.brikety a uhlí ale vlastnosti těchto paliv byť ze stejné (obdobné) původní suroviny jsou odlišné, je to dáno zpracováním. Brikety jsou z lisovaného hn. uh. prachu, zbaveného vody čímž jsou vhodné k přímému přikládání při správném nastavení kamen nekouří ani nesmradí a po odhoření na žhavé udrží kamna dlouho teplá což se využívá zejména přez noc. Rizikový prvek tedy síra je obsažen oproti uhlí v malém množství. Jinak se též oficiálně uvádí, že pokud se správně spalují jsou považovány za "ekologické palivo". (ku podivu ale ano,lze přečíst na obalech balených briket)

např.
http://www.top-pro.cz/produkty-a-sluzby/pevna-pali va/brikety-union

Všimněte si obsah síry se pohybuje do 0,35% přičemž uhlí považované již za nízkosirné (pro srovnání) má udávaný obsah síry až 0,77% viz.

http://www.top-pro.cz/produkty-a-sluzby/pevna-pali va/ledvicke-uhli

Jeden můj známý (krbová kamna + nerez vložka)taktéž hn. uh. brikety užíval, u těch krbových kamen se více méně užívají spíš jen jako doplňkové palivo,takže v případě potřeby bych se toho nebál, navíc u briket je deklarovaná určitá kvalita která
na rozdíl od uhlí téměř nekolísá, je konstantní, pochopitelně ale můžete také dřevěné brikety a i rašelinové tam udávají jen 0,18% obsah síry ale vždy záleží na značce jednotlivých paliv , info o nich je snadno dohledatelné, to jen pro představu :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny