Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Moc prosím o info ohledně vysílačů mobilního signálu...

Pravdu díš. Opravdu nemá cenu, věřit těm, kteří by tomu měli rozumět.
Mnohem lepší je věřit těm, kteří tomu nerozumí vůbec, zato umí napsat věrohodný článek na internet. Ano, máš pravdu. Lidem se vlivy vysílačů zatajují, již se o tom ví, ale ekonomické zájmy jsou silnější. Příjmy firem, vlastnících vysílače jsou tak velké, že pro majitele není problém, zaplatit lobbysty, kteří dokážou ovlivnit různé výzkumy v jejich prospěch. Radiové vlny zrovna tak, jako třeba radioaktivita, dokážou v buňkách pozměnit genetickou informaci a způsbit rakovinu. Právě vlivem silně nehomogenního pole v blízkosti vysílače, dochází ke sčítání hlavního vysílacího laloku s odraženým a tím k zesílení signálu na velmi nebezpečnou úroveň. Jistou analogií k radiovým vlnám, je sluneční záření, což jsou vlastně také radiové vlny. Přitom je známo, že lidé silně vystavení slunečnímu záření, jsou ohroženi rakovinou kůže. A nejedná se jen o vysílače radiové. Například mikrovlnné trouby pracují v pásmu 2,4 GHz, což je frekvence procházející, částečně oknem trouby. Sice ochranné síto velkou část zachytí, ale výkon v troubě je tak velký, že i ta část co projde je značná. Dokonce někteří vědci zjistili, že i po vypnutí trouby, po nějakou různě dlouhou dobu zůstávají mikrovlny v prostoru trouby a po otevření uniknou ven. Nejvíce nespotřebovaných vln, zůstává v troubě při ohřívání malého množstí potraviny. Podle některých studií, zůstávají mikrovlny i v potravině po vyjmutí a potravina ještě nějakou dobu vyzařuje. Škodlivé radiové záření, však náš život ohrožuje i v oblastech, kde bychom to nečekali. Třeba moderní automatické pračky, myčky a jiné spotřebiče. Často obsahují mikroprocesor, který je pomocí oscilátoru taktován na vysoké frekvenci. Tyto oscilátory jsou též vysílači rádiových vln. Čím více je takových spotřebičů v domácnosti, tím, vlivem sčítání, se i tyto signály stávají rizikovými. Málokdo ví, že elektronické náramkové hodinky také produkují taktovací frekvenci. Signál není silný, ale při nošení hodinek celý den, v těsné blízkosti tepen ruky, může po nějaké době způsobit leukemii. Pozorováním bylo též zjištěno, že u lidí, bydlících v domech, které se nachází okolo silnic, kde policie často měří rychlost radary, se častěji vyskytuje rakovina slinivky břišní. Také muži z těchto lokalit častěji trpí neplodností a erektivní dysfunkcí. Oscilátory nejen počítačů, mobilních telefonů a řídicích jednotek spotřebičů jsou rizikové. Jsou známy případy, kdy se zdravotní stav pacienta zhoršil, po připojeni v nemocnici na počítačový monitor funkcí.
Tyto vlivy radiového vyzařování, nelze v žádném případě podceňovat. Ačkoliv oficiálně je to zamlžováno, ve skutečnoti je to již potvrzeno nezávislými výzkumy a pozorováními. V každém případě je lepší oželet dobrý signál v blízkozti televizního vysílače, než vlastní zdraví. Je též vhodné, maximálně omezit dobu telefonování a používání elektroniky. Zejména delší trávení času na internetu, připojeného přes ViFi, je nezdravé. Také mobil, položený při spánku na noční stolek, působí negativně, protože se často hlásí do sítě, i když netelefonujeme. Chraňme své zdraví, před škodlivými účinky radiových vln.
Tento článek doporučuji dále šířit, za účelem získání všeobecného povědomí, o škodlivých vlivech radiových vln. Tím pomůžeme, následným tlakem na zodpovědné orgány k tomu, aby byly tyto vlivy lépe posuzovány, z hlediska vlivu na životní prostředí. Naším cílem je dosáhnout, aby zejména televizní a rozhlasové vysílače byly stavěny v lokalitách, kde nemohou svým signálem příliš ovlivit životní prostředí. Například, aby hlavní laloky vysílacích antén, nesměřovaly na místa s vysokým osídlením, jako jsou města.

Omlouvám se, že jsem pravdu o těchto věcech nenapsal hned. Snažil jsem se
ochránit tazatelku před obavami, které jistě vyvolá zjištění, že se o těhto věcech ví, ale nic se s tím nedělá. Mašinerie peněz, bez ohledu na naše zdraví nejde bohužel zastavit...:beer:

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny