Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Moc prosím o info ohledně vysílačů mobilního signálu...

Jak už tady několikrát zaznělo, úroveň elektromagnetického pole je silně nehomogení. Směr šíření pole určuje použitá anténa, respektive její tvar. Pokud máte anténu na baráku, je naopak pravděpodobné, že jste v elektromagnetickém "stínu". Na vliv šíření má zásadní vliv i kmitočet. Vyšší frekvence hůře procházejí překážkami, takže vyšší výkon neznamená automaticky vyšší expozici el. polem. Zrovna wifi je tímto problémem "postiženo", někdy je docela problém pokrýt, díky vlivu zdí, kvalitně signálem celý byt z jednoho zdroje.

Problém mobilního telefonu spočívá v tom, že v bezprostřední blízkosti hlavy je anténa vysílače. Mikrovlnka, která má řádově vyšší výkon, ale obvykle ji nemáme u hlavy, takové emoce nevzbuzuje :-)

Zcela běžně jsme vystavování vlivu nízkým frekvenci o vysokém výkonu (rozvody el. energie) a extrémně vysokým výkonům vysokých frekvencí (teplo a světlo). Omezit (nikoliv zcela vyloučit), lze vliv elektromagnetických polí pomoci Faradayovy klece. Ale pokum mě pamět neklame, dlouhodobý pobyt v této kleci nesvědčí ani živočichům, ani rostlinám :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny