Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Moc prosím o info ohledně vysílačů mobilního signálu...

O tom jsem právě psal. Hygiena sice určuje nějaké hodnoty, ale jsou určeny jen na nějakých předpokladech, tedy silně teoretických.
Nikdo, alespoň co mi je známo, neověřil skutečné, tedy dokazatelné vlivy záření na organismus. Takový výzkum, který by vlivy o určitých úrovních skutečně a nevyvratitelně doložil v podstatě neexistuje. Takový výzkum nejen že by byl velmi drahý, ale časově tak náročný, že by nebyl schopný sledovat rychlost vývoje bezdrátových technologií.
Jak jsem psal, nikdo není schopen třeba pro Váš případ spočítat úroveň záření.
Vysílač nevysílá jen ve Vašem směru, ale i jinam. To způsobí, že vlivem odrazů i od vzdálených objektů vznikne nehomogenní pole. V něm se různě v různých místech signál sčítá a odčítá. Proto je sice možné, že by Vám někdo pomocí spektrálního analyzátoru úroveň signálu změřil. Ale lze předpokládat, že například v kuchyni bude signál velmi silný a třeba v ložnici nízký či naopak. Navíc signál bude kolísat s počasím, a jinými různými vlivy. Výpočet podle vzdálenosti by byl velmi nepřesný. To lze jen ve volném například kosmickém prostoru. V reálném světě, plným překážek a členitosti okolí je jen velmi nepřesný.
Jak jsem pochopil z Vaší obavy jde Vám především o technologie jako WiFi, telefony a podobně, zejména vysílač ve Vaší blízkosti. Pevně věřím, že po zkoumání elmag pole u Vás, by se s velkou pravděpodobností ukázalo, že jsou u Vás přítomny signály vysílačů o značně silnější úrovni, než má ten o kterém víte a který Vás znepokojuje. Také mnohem silnější než má například ViFi. Můžou to být dokonce vysílače v mnohem větší vzdálenosti a o kterých vůbec nevíte, například vojenské technologie.
Podle mého názoru, nemějte z toho přehnané obavy. V posledním století se bezdrátové technologie rozvinuly neuvěřitelnou měrou. Pokud by byl vliv natolik podstatný, muselo by se to již ve znatelné míře projevit. Ale podle statistik, se lidský věk stále prodlužuje, dokonce více v civilizovaném světě, kde lze předpokládat vliv elm. pole největší. Nechal bych tuto problematiku řešit povolané lidi, kteří tomu rozumí.
Můj osobní názor je takový, že naše zdraví více než elm. záření ohrožuje chemická potrava, plná všelijakých náhražek. Také nějaké přehnané obavy z různých nezdravých vlivů a život ve strachu z toho, zdraví možná škodí více, než vlivy samotné.
Ale vše co jsem napsal, je jen můj názor na věc, v žádném případě Vám jej nevnucuji. Asi tak.:-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny