Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Anténní zásuvka

Mám dotaz na anténní zásuvku. Doma mi zbyla jedna průchozí se satelitním výstupem. Chci se zeptat, zda se průchozí dá použít jako samostatná třeba i s nějakou úpravou, nebo musím koupit klasickou koncovou?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dá se použít, ale je to poměrně nevýhodné z hlediska útlumu signálu. Zatímco koncové mají (podle typ…
jirka44 30.12.2014 10:45
jirka44
Děkuji za reakci. Počítal jsem, že průchozí mají právě větší útlum, ale nevěděl o kolik.O odporu na…
čechy 30.12.2014 11:49
čechy
Na rozvod signálu k satelitnímu přijímači musíte mít hlavně zásuvky, které jsou na to určeny, tedy T…
jirka44 30.12.2014 13:21
jirka44
Ano, zásuvka je samozřejmě TV+R+SAT. Jen není koncová ale průchozí. Zajímalo mě hlavně, jestli teore… poslední
čechy 30.12.2014 20:02
čechy

Dá se použít, ale je to poměrně nevýhodné z hlediska útlumu signálu. Zatímco koncové mají (podle typu) 0,5-5dB útlum, tak průchozí mají (opět podle typu) oddělovací útlum mnohem vyšší, obvykle 5-15dB. Každopádně je vhodné doplnit průchozí zásuvku zakončovacím odporem 75ohm.

Děkuji za reakci. Počítal jsem, že průchozí mají právě větší útlum, ale nevěděl o kolik.O odporu na zakončení jsem také uvažoval a děkuji za vysvětlení a udání hodnoty tohoto odporu. Určitě bude záležet i na místních podmínkách. Vyzkouším tuto variantu a jestli nebude fungovat, tak holt koupím koncovou. Nyní bude zapojená jen anténa. Do budoucna možná počítám i se satelitem. Není satelit háklivější na toto v podstatě provizorní zapojení?

Ano, zásuvka je samozřejmě TV+R+SAT. Jen není koncová ale průchozí. Zajímalo mě hlavně, jestli teoreticky je možné tento strojek použít. Vyzkouším vaši radu a když bude problém tak dám tu, co má být. Rozvody jsou už 10 let udělány od předchozího majitele s přípravou na satelit, ale všechny bohužel zapojené do série. Jen jednu zásuvku a bohu dík v obýváku mohu předělat na samostatnou, kde právě počítám v budoucnu dát dekodér. Zbylých pět musí zůstat s sérii. Anténu a rozbočovač je pro nové zapojení možné použít. Sekat do zdi nebudu. Vím, že je lepší každou zapojit do antény zvlášť, hlavně když je satelit, tak předělám alespoň tu co jde. Jinak to u mě udělat nejde. Jen jsem chtěl vědět zda se dá stávající materiál použít, zatím provozovat a popřípadě upravit, což jirka44 tuto možnost naznačil. Děkuji.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru