Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Staré elektro rozvody v bytě

rozvod dvema vodiči ... problém je možné rešit alespoň částečne, pomerne jednoduchou a lacinou úpravou.

Jak bylo zmíneno základem vzniku poruch je hliník a jeho tendence prerušit se. Místa kde se tak deje jsou témer vždy místa ohrevu, tedy zásuvky. Jednak se zásuvkou mírne pohybuje pri nedobrém mechanickém upevnení v instalační krabici, pri zasouváni vidlice síťové šnúry, jednak pokud vzniká ohrev pri odberu spotrebiče, témer vždy je ohrev nejvyšší na vidlici.

Rešením alespoň částečným, je propojovat okruh mimo míst ohrevu, vložit instalační krabice s venečkem namísto zásuvky, na venečku propojít okruh a z venečku vyvést dráty do zásuvky která se nove umísti do bezprostrední blízkosti. To je vše.

Rešení je to laciné, potreba neco sekat je jenom v bezprostrední blízkosti zásuvky a nestojí v podstate za reč, vysprávky jsou malého rozsahu.

Bezpečnost instalace se zvýši i když hlavní problém, chybejíci ochranný vodič v rozvodu, zustane bez zmeny. S tím ale bez totálni rekonstrukce rozvodu nelze nic delat.


k tomuto

měl jsem notebook na nabíječce a po několika hodinách používání jsem náhodou zjistil (sáhnul jsem si), že horní
hliníkové (nebo nějaká slitina) víko s displejem lehce probíjí, při doteku tam "něco" bylo, takové lehké brnění.
i když šnúra od napaječe má 3 dutinky, v napaječi samotném se používají jenom fáze a nula, ochranný vodič se užíva snad jenom na propojení nejake ochranné krytky jadra transformátorku meniče ve vnitru, mám obavu ale že se neužíva nikde, vúbec.

Ve vnitru je celá tíha izolace na plastové kostričce transformátorku a funguje to velice spolehlive, v počtech mnoha miliard výrobkú po celém svete. Aby se objevilo síťové napetí na sekundárni strane muselo by dojít k poruše napaječe. Pokud jsi tedy cítil zbytky síťového napetí na notebooku, není to problém rozvodu elektriny v byte ale problém napaječe notebooku. Okamžite se zbav, znič ho, roztluč, zahoď a kup nový.


.... :puff:

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny