Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vytržená hmoždinka-možné opravy

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, co říkáte na opravu vytržené hmoždinky od horní skříňky kuchyňské linky.

Původně tam byly hmoždinky průměr 12 délka 60 mm a vruty 6x45mm. Protože se mi při opětovné montáži protočila hmoždina, tak jsem zakoupil chemickou kotvu, ale prodavačem jsem byl upozorněn, že do chemie patří pouze šroub či závitová tyč, nicméně hmoždinku kvůli demontáži použít lze (nouzově). Problém chemie je ale takový, že pokud se člověk splete, není návratu (vlastnosti železobetonu-nelze vrtat).

Ze strachu, že pokud to pooslím a že linku nesložím, jsem zkusil následující:
použít sukovací hmoždinku Mungo 12x70 (http://www.mungo.ch/cs/vyrobky-912/qr/MU-Nylonov%C 3%A1-Multi-hmo%C5%BEdinka-17.html), vrut 8x80 mm. Během opravy, jsem otvor po staré hmoždince pročistil, omítku (tloušťka 30-35mm) v otvoru jsem napenetroval Soicratem a největší vůle v otvoru vyhladil pomocí sádry. Poté jsem výše zmiňované sukovací hmoždinky (30-35 mm omítku, pak duté tvárnice)zkusil zalepit pomocí tavného lepidla (vyplnění vůle a fixace v otvoru). Každou hmoždinku zvláště, jsem testoval pomocí kovové konzoly a břemene cca 10-15 kg a zkoušel jsem též tahové zatížení co jsem mohl, dále jsem zkoušel připevnit skříňky a znovu zatížit a zatím to drží. Skříňku jsou vzájemně prošroubované a také krajní skříně jsou uchyceny boky buď do zdi či dlouhé potravinové skříně.

Myslíte, že mám být v klidu, či jak bude menší shon, tak to zase sundat a nalepit to pořádně? Nemám rád fušerství (raději dimenzuji na více než je), ale jednal jsem s ohledem na předvánoční shon (kuchyň musela být co nejdříve v provozu) a také vzhledem k tomu, že v obchodech pro kutily již nic moc nemají a opravu jsem prováděl sám, bez pomocníka.

P.S.: Na konkurečním portálu jsem dostal různé rady typu použít montážní lepidlo Soudal A60 (polyuretan), klasická sádra s pískem a atd. Co používáte Vy? Díky. Přeji pěkný předvánoční čas.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny