Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknuto Motorová pila hecht 956 - problém

Dobrý den, mám motorovou pilu hecht 956 a nedrží volnoběh. Pila je nová, ještě o prázdninách prvních 5-6 dní řezala výborně. Pak se nějakou dobu neřezalo, ale bohužel byla položená na dřevě nějakou dobu a myši prokousali Primer (tzv. čepovátko) tak jsem to vyměnil. Ale pak když jsem chtěl řezat tak už nešlo čepovat, šlo to jenom když byla pila nakloněná na stranu, když stála rovně tak prostě nešlo nasát benzín. Ale když jsem zkusil nastartovat tak chytla ale nedržela volnoběh takže tak 2 sekundy vrčela a pak zdechla, když jsem zkoušel přidávat plyn tak se po zmáčknutí plynu trochu vždy zadusila ale pak stejně chcípla. Aby se dalo řezat tak motor musel být vždy v plnejch otáčkách.. Prosím nevíte co stim? Budu rád za každou odpověď. Tuším že to bude určitě tím že tam nějak nedochází benzín? ...

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jak sem viděl tak jste se pokusil zakládat nové téma takže problém asi stále trvá co ? To co popisuj… nový
IkaSGC 27.12.2014 15:38
IkaSGC
Ono nevadí, když v karbeci je stojatý benzín, ale třeba nám z karbece benzín pomalu vytejká zpět do… nový
antibalda 27.12.2014 22:06
antibalda
Teď mě tak napadlo, jak jste měnil to čepovátko, nepřisává Vám to tam náhodou vzduch ? To by vysvětl… nový
antibalda 27.12.2014 22:02
antibalda
pokud je nová existuje nějaká ZÁRUKA nový
venncaa 28.12.2014 06:04
venncaa
Sice je to jiz dlouho od posledni reakce, ale typuji otocenou pumpicku primeru, kterou menil. poslední
S-ladek 12.07.2018 06:52
S-ladek

Jak sem viděl tak jste se pokusil zakládat nové téma takže problém asi stále trvá co ?
To co popisujete vypadá na zprasený karbec. Měl jsem podobný problém u křoviňáku GTM. Způsobeno to bylo tím že byl přez zimu uskladněn a nevypumpoval jsem z něj benzín. Závada byla ta že benzín naleptal membránku v karbecu a karbec jako takový byl KO. Nutno zanést do servisu kde ten karbec přetěsní, přegumičkují a následně znovu seřídí. Jiná pomoc tomu neni. Sám bych se v tom opravdu nevrtal.

U mne byli příznaky takové že křoviňák sice chvíli jel ale jakmile sem přidal plyn tak se začal dusit a nešel do otáček, věčinou pak chcípl a musel sem znovu startovat.

Ono nevadí, když v karbeci je stojatý benzín, ale třeba nám z karbece benzín pomalu vytejká zpět do nádrže, třeba po týdnu je vidět na hadičkách, že opravdu odtekl. A to má za následek právě rozpadávání všech gumových těsněních v karburátoru, poněvadž benzín to naleptá, pak odteče a následně k tom může vzduch, který celý proces dokončí. Stačí pouze jednou za týden ke křoviňáku přijít a párkrát máčknout na čepovátko, aby se natáhnul benzín zpět do karbece.

Zpět do poradny Nahoru