Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknuto Motorová pila hecht 956 - problém

Dobrý den, mám motorovou pilu hecht 956 a nedrží volnoběh. Pila je nová, ještě o prázdninách prvních 5-6 dní řezala výborně. Pak se nějakou dobu neřezalo, ale bohužel byla položená na dřevě nějakou dobu a myši prokousali Primer (tzv. čepovátko) tak jsem to vyměnil. Ale pak když jsem chtěl řezat tak už nešlo čepovat, šlo to jenom když byla pila nakloněná na stranu, když stála rovně tak prostě nešlo nasát benzín. Ale když jsem zkusil nastartovat tak chytla ale nedržela volnoběh takže tak 2 sekundy vrčela a pak zdechla, když jsem zkoušel přidávat plyn tak se po zmáčknutí plynu trochu vždy zadusila ale pak stejně chcípla. Aby se dalo řezat tak motor musel být vždy v plnejch otáčkách.. Prosím nevíte co stim? Budu rád za každou odpověď. Tuším že to bude určitě tím že tam nějak nedochází benzín? ...

Předmět Autor Datum
- zaprasené filtry ? filtr paliva, hnus v benzínu prej biosložka ? filtr na sáni vzduchu ? - nefunkč…
Joseph 29.11.2014 09:39
Joseph
zkoušel jsem to i bez filtru sání ale pořád to dělalo. benzín, filtr asi zaprasenej nebude když je t…
terence20001 29.11.2014 11:11
terence20001
Volnoběh lze poštelovat jednoduchým způsobem. Vedle karburátoru (boční plast - v zadní části pily) b…
Trulli1 29.11.2014 21:22
Trulli1
Ano na boku pily budou dvě dírky, jedna na volnoběh a druhá na bohatost směsi, teda štelování maximá…
antibalda 29.11.2014 21:32
antibalda
volnoběch to nedělá to jsem šteloval. když jsem přidal tak jsem nastartoval tak na 2 sekundy se zvýš…
terence20001 01.12.2014 19:39
terence20001
Dobrý večer,seřizujete to všichni špatně.Ty dva šrouby určují poměr benzín vzduch.Nastartujte pilu,s…
Lubomír 01.12.2014 21:05
Lubomír
takže říkáte rozebrat celý karbec? taky mě to napadlo. dvou taktu rozumím i jiným spalovacím motorům…
terence20001 02.12.2014 21:00
terence20001
Měnil jsi membránu na čerpání paliva a nešlo čerpat. Použil bych selský rozum a začal tam, kde jsem…
czcharlie 02.12.2014 21:17
czcharlie
Jak sem viděl tak jste se pokusil zakládat nové téma takže problém asi stále trvá co ? To co popisuj…
IkaSGC 27.12.2014 15:38
IkaSGC
Ono nevadí, když v karbeci je stojatý benzín, ale třeba nám z karbece benzín pomalu vytejká zpět do…
antibalda 27.12.2014 22:06
antibalda
Teď mě tak napadlo, jak jste měnil to čepovátko, nepřisává Vám to tam náhodou vzduch ? To by vysvětl…
antibalda 27.12.2014 22:02
antibalda
pokud je nová existuje nějaká ZÁRUKA
venncaa 28.12.2014 06:04
venncaa
Sice je to jiz dlouho od posledni reakce, ale typuji otocenou pumpicku primeru, kterou menil. poslední
S-ladek 12.07.2018 06:52
S-ladek

Volnoběh lze poštelovat jednoduchým způsobem. Vedle karburátoru (boční plast - v zadní části pily) budou dvě dírky na tenký dlouhý šroubovák. Jedna dírka je na seštelování volnoběhu, druhá na maximální otáčky. otáčením do prava přidáváš, do leva ubíráš. Musíš vyzkoušet, která je na co.

A ještě k tomu, proč ti nejde čepovat. Odšroubuj zátku od nádržky a podívej se do vnitř. Měla by tam být hadička a na konci má sítko (aby to nesálo bordel). Někdy se stane, že ta hadička je šprajclá někde na boku a není tak na dně nádržky. Proto ti to chlastá, jen když je na bok.

A ještě ty starty. Nacepuj tomu trochu, ale ne moc, ať to nepřechlastáš. Vypni elektriku, 2x 3 natáhni motor na prázdno, zapni sytič a startuj na ostro. Jak chytne, hned přidej plyn (sytič by se měl sám vypnout) a trochu zatůruj, ať se zahřeje motor. A když pila dlouho nejela, je dobré se taky podívat na svíčku, jestli není zaoxidovaná.

Tak pak dej vědět, jestli ti to pomohlo.

Ano na boku pily budou dvě dírky, jedna na volnoběh a druhá na bohatost směsi, teda štelování maximálních otáček jsem u motorovky ještě neviděl. Pokud si dobře pamatuji tak volnoběh byl označen jako LD, alespoň na naší STIHLce. Ale spíše něž štelovat volnoběh, bych zkusil hnout tou směsí, pokud se dusí, bude moc bohatá směs - stáhnout. Motorovka by měla jít do maximálních otáček, ale pozor nestahovat moc ! Hrozí propálení pístu, ale to poznáte lehce, motorovka se hodně hřeje a nemá až takovou sílu i když jde vytočit do maximálních otáček.

volnoběch to nedělá to jsem šteloval. když jsem přidal tak jsem nastartoval tak na 2 sekundy se zvýšily otáčky a pak to zasejc zdechlo... ale zjistil jsem další věc. (hadička nikde nevázne) ale z nádrže vedou asi 3 vývody 1 je hadička a další 2 jsou jenom pouze na horní části nádržky bez hadiček. dřív pila normálně v pohodě řezala... na bohatost nikdo nemakal takže bych to asi neřešil (protože s pilou jsem řezal jenom já). a nebo co tu pilu nakopnou a nechat víc zahřát. třeba to dělá to že je to moc studený, nevím motorovku jsem nikdy předtím neměl...a u toho čepování jsem hadičky přehodit nemohl jedna nasává z nádrže a druhá de do karbecu.. fakt nevím. prosím poraďte díky moc :)

Dobrý večer,seřizujete to všichni špatně.Ty dva šrouby určují poměr benzín vzduch.Nastartujte pilu,snažte se levým šroubem nastavit,aby nezhasínala bez sytiče,potom přidávejte plyn až na plno, seřiďte pravým šroubem otáčky tak,aby pila taktovala-nepřetáčela se.
Pokud po tomto sežízení budou otáčky bez přidání plynu moc nízké,nebo vysoké,seřiďte volnoběh vrchním šroubem,opírá se o páčku plynu na karburátoru,snadno uvidíte po vyjmutí vzduchového filtru kde ten šroubek je,ovládá se vně pily otvorem v plastu skrze gumové vodítko pomocí šroubováku.
Minulý týden jsem řešil podobný problém,také na laciné pile,téměř shodné s vaší,jen jiný název.Nechal jsem v ní benzin od jara a někde se něco zalepilo.Nebylo to poprvé co pilu vlastním.
Demontoval jsem karburátor,kouknul na membrány a vyčistil sítko v bloku karburátoru pod membránou,takové malé vypouklé průměr okolo osmi milimetrů,nutno vyjmout pomocí jehly,bývá zalepené.
Na nic jiného nesahám,hlavně neohout páčky ventilků.Vyfoukal jsem tlakovým vzduchem,při foukání membrány ven,hrozí protržení.Namontoval zpět a seřídil výše popsaným způsobem ,pila řeže OK.:-)

takže říkáte rozebrat celý karbec? taky mě to napadlo. dvou taktu rozumím i jiným spalovacím motorům. karbec už jsem měl několikrát rozdělaný od motorek (vlastním jawu 50 a čezetu 175) takže opravy zadušení byly pořád. a na co bych se měl hlavně zaměřit při rozdělání karbecu?

Měnil jsi membránu na čerpání paliva a nešlo čerpat. Použil bych selský rozum a začal tam, kde jsem opravoval poruchu. Takže bych se soustředil nejdřív a hlavně na to, jak byla membrána namontována - jestli nepřisává vzduch a jestli fungují ventilky jak mají. Dokud motor nebude mít benzín tak fungovat nebude. Teprve v případě, že tady bude vše v pořádku bych hledal příčinu jinde.

Jak sem viděl tak jste se pokusil zakládat nové téma takže problém asi stále trvá co ?
To co popisujete vypadá na zprasený karbec. Měl jsem podobný problém u křoviňáku GTM. Způsobeno to bylo tím že byl přez zimu uskladněn a nevypumpoval jsem z něj benzín. Závada byla ta že benzín naleptal membránku v karbecu a karbec jako takový byl KO. Nutno zanést do servisu kde ten karbec přetěsní, přegumičkují a následně znovu seřídí. Jiná pomoc tomu neni. Sám bych se v tom opravdu nevrtal.

U mne byli příznaky takové že křoviňák sice chvíli jel ale jakmile sem přidal plyn tak se začal dusit a nešel do otáček, věčinou pak chcípl a musel sem znovu startovat.

Ono nevadí, když v karbeci je stojatý benzín, ale třeba nám z karbece benzín pomalu vytejká zpět do nádrže, třeba po týdnu je vidět na hadičkách, že opravdu odtekl. A to má za následek právě rozpadávání všech gumových těsněních v karburátoru, poněvadž benzín to naleptá, pak odteče a následně k tom může vzduch, který celý proces dokončí. Stačí pouze jednou za týden ke křoviňáku přijít a párkrát máčknout na čepovátko, aby se natáhnul benzín zpět do karbece.

Zpět do poradny Nahoru