Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Můžu mít RGB LED pásek, který neumí RGB?

Zdravím,
jsem dost vytočený. Před lety jsem kupoval dva metry LED pásku, chtěl jsem hodně svítící teplou bílou a prodavač tehdy říkal, že mám vzít s SMD5050 a RGB kontakty spojit na -, což jsem udělal a všechno bylo skvělé. Teď mě ale napadlo, že když po té době stojí ta RGB krabička pětinu, protože LED už nejsou "luxusní zboží", tak ji koupím, ustřihnu tři diody a zapojím to na měnění barev. Tak jsem si přinesl domů RGB-IR44B, zapojil asi na desátý pokus půl metru nad hlavou, krásně jsem u toho nadával, zapnul a jen blbě čuměl. Pásek svítí bíle, můžu regulovat jas, zapnout, vypnout, nechat ho blikat, ale pokus o změnu barvy změní jas, s barvou nehne.
Vážně jsem tehdy koupil pásek, který na sobě má 4 kontakty R/G/B/+ a přitom R, G a B neumí? Problém bych hodil na RGB modul, ale když s bílou funguje skvěle?
Předem děkuju za rady.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak se mi také dostal do ruky pásek Polamp RGB-TRIO 29. V každé sekci R1, R2 a R3 o hodnotě 121 (=12… poslední
ok1mpx 22.11.2017 21:38
ok1mpx

Tak se mi také dostal do ruky pásek Polamp RGB-TRIO 29. V každé sekci R1, R2 a R3 o hodnotě 121 (=120 Ohmů) a R4 a R5 o hodnotě 0, které zkratují kanály RGB navzájem. Na pásku jsou šestivývodové LED čipy. Po odstranění všech R4 a R5 z oddělené části pásku však RGB čipy svítí stále bíle a sběrnice RGB již nejsou vzájemně ve zkratu. Po snížení napětí na 8,4 V lze pozorovat, co se v čipech děje při zapojování jednotlivých R, G, B. Svítí tam tři separátní bílé LED...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru