Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Satelitní parabola

Ja uvediem este nieco s cislami.
Najprv, ale zdoraznim, ze satilitny pristroj ti nijako skodit nemoze, pretoze signal len pasivne prijima a sustreduje do jednoho bodu...konvertoru. Inymi slovami aj ked parabolu doma nemas signal je tu stale a ciri sa celoplosne.
Teraz k vlneniu. Pre teba ak by sme sa bavili na urovni fyziky su dolezite 2 udaje a to je kmitocet a vykon vysielaca. Pomerne dolezitym udajom je aj tvoja vzdialenost od vysielaca, pretoze vykon castokrat klesa voci vzdialenosti na kvadrat. Inymi slovam ak zdvojnasobis vzdialenost od vysielaca klesne vykon stvornasobne voci tebe.
Frekvencia vlnenia je dolezita preto, ze cim vyssia frekvencia tym horsie prechadza signal prekazkami. Preto sa napriklad (nastastie) nikdy nerozsirila 5GHz wifi technologia v indoore, pretoze 5GHz signal si poradi s prekazkami horsie ako 2.4GHz.
Teraz ake najbeznejsie druhy ziarenia ta zasahuju (v podstate stale).
1.Satelitne vysielanie
- frekvencie 1-40GHz (nad EU vyseiala vacsina druzic v 11-12GHz)
- vzdialenost desiatky kilometrov
- vyziareny vykon radovo desiatky W a vzhladom na vzdialenost na takyto signal nikto byt citlivy nemoze
2. Radiove vysielanie (VKV vlny)
- frekvencia okolo 100MHz
- vzdialenost kilometre az desaitky kilometrov (zalezi, kde byvas)
- vyziareny vykon radovo v kW od 0.1 az po stovky kW. Na toto by tiez nemal byt nikto citlivy, pretoze je to nizka frekvencia, je tu uz desiatky rokov a vzdialenost od vysielaca je velka
3. Wifi (net)
- frekvencia 2.4-5GHz (licencovanie spoje maju aj ine frekvencie napriklad 10GHz)
- vzdialenost moze byt aj v metroch, kedze 2.4GHz wifi je dnes skoro vsade
- vyziareny vykon 0.1kW (pripadne kusok viac), takze citlivost je minimalna. Malokto vie, ze klasicka mikrovlnka v kuchyni ide tiez na 2.4GHz a vyzaruje 10000 nasobne vyssi vykon! cize az 1000W. Ano je tam tienenie a je to kratky casovy usek, ale ten vykon je obrovsky. A stazoval sa niekto niekedy na mikrovlnku? Nie. Preco? Pretoze ludia ani nevedia v akom pasme to vysiela a ze to moze byt skodlive.
4. Mobilne vysielace (BTS)
- frekvencie 800-1900MHz
- vzdialenost od vysielaca desiatky metrov a viac
- vyziareny vykon v desiatkach W, vzhladom na vzdialenost by na ne nemal byt nikto citlivy
5. Samotne mobily
- to iste co BTS, ale vzdialenost pri hlave je minimalna. Vyziareny vykon v mW, maximalne 1W, ale vzhladom na vzdialenost moze dlhodobo nieco predsa len robit a aj robi. Sam som maval kedysi pri dlhsich hovoroch bolesti hlavy (1-2h hovory).

Suma sumarum, jedine na co moze byt podla mna clovek citlivy je mobil a aj to len vtedy ked ho aktivne pouziva, cize nie ked je polozeny vedla neho alebo telefonuje niekto v miestnosti, v ktorej sa zdrziava.
Zvysok suhlasim, ze je skor zalezitost psychiky.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny