Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem vazelina do příklepove vrtačky

Zdravím. Mam priklepovou vrtacku a přestala bít jen vrta. Tak sem ji rozebral a nasel pozůstatky nejake vazeliny tak se chci zeptat jakou vazelinu tam dat musí mít asi nejake i chladicí vlastnosti protože se friv vrtacka sotva zahrála a teď byla uplne horka když jeste jel priklep.

Předmět Autor Datum
Mno pokud to nemá pneumatický příklep ale jen mechanický tedy například nějaká hobby black and dekl… nový
IkaSGC 05.11.2014 21:01
IkaSGC
EHM.... PS: chladící vlastnosti opravdu žádná vazelina (aspoň pokud vím) nemá. Pouze pokud je stroj… poslední
IkaSGC 05.11.2014 21:07
IkaSGC

Mno pokud to nemá pneumatický příklep ale jen mechanický tedy například nějaká hobby black and dekl a podobné tak tomu vazelína už nepomůže. Je tam takový kovový komponent který v novém stavu má na sobě vlnky na které dosedá podobný komponent a tím vznikají ony příklepové pulzy. Tento komponent se časem vyšoupe a ošoupe a pak nepomůže nic jiného než výměna. Jináč do té převodovky by šla použít každá vazelína k tomu určená tedy vazelína do převodů. Předtím ale nutno převodovku kompletně rozebrat a vyčistit od staré a od kovových odlomků a mikročásteček. Tedy pořádně to vydrhnout technickým benzínem.

Pokud se jedná o pneumatickou příklepovku tak tam bude závažnější vada a doporučuji použít servis k tomu určený protože v 90% případů je to doma neopravitelné. Dělal jsem chvíli v Black and dekl servise.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru