Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem vazelina do příklepove vrtačky

Zdravím. Mam priklepovou vrtacku a přestala bít jen vrta. Tak sem ji rozebral a nasel pozůstatky nejake vazeliny tak se chci zeptat jakou vazelinu tam dat musí mít asi nejake i chladicí vlastnosti protože se friv vrtacka sotva zahrála a teď byla uplne horka když jeste jel priklep.

Předmět Autor Datum
Mno pokud to nemá pneumatický příklep ale jen mechanický tedy například nějaká hobby black and dekl…
IkaSGC 05.11.2014 21:01
IkaSGC
EHM.... PS: chladící vlastnosti opravdu žádná vazelina (aspoň pokud vím) nemá. Pouze pokud je stroj… poslední
IkaSGC 05.11.2014 21:07
IkaSGC

Mno pokud to nemá pneumatický příklep ale jen mechanický tedy například nějaká hobby black and dekl a podobné tak tomu vazelína už nepomůže. Je tam takový kovový komponent který v novém stavu má na sobě vlnky na které dosedá podobný komponent a tím vznikají ony příklepové pulzy. Tento komponent se časem vyšoupe a ošoupe a pak nepomůže nic jiného než výměna. Jináč do té převodovky by šla použít každá vazelína k tomu určená tedy vazelína do převodů. Předtím ale nutno převodovku kompletně rozebrat a vyčistit od staré a od kovových odlomků a mikročásteček. Tedy pořádně to vydrhnout technickým benzínem.

Pokud se jedná o pneumatickou příklepovku tak tam bude závažnější vada a doporučuji použít servis k tomu určený protože v 90% případů je to doma neopravitelné. Dělal jsem chvíli v Black and dekl servise.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru