Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sparovka z vlastniho dreva

Díky Vám oběma za názory - ačkoliv je to celkem pěkný - ten "samorost" nábytek, tak se asi budu držet obdélníkového stolu, s rovnýma nohama, jsem konzerva ;-)
Nicméně já na to absolutně vůbec nespěchám, o tom skácení už uvažujeme pár let, takže kdybys vědel na které stránce že se to píše, kdy že se to má složit (a třeba i jak správně, pokud je tam taky nějaká speciálnost), aby to nepopraskalo, budu rád.
Nechám to tedy pak asi nařezat na pile a na půdě to může být hromadu let. Jen zas nevím, v létě je tam poměrně hodně teplo, nevadí to? Vzduchu je tam habaděj, je to spíš "prostor pod střechou", nijak izolovaný.
Lepení spárovky jsem už zkoumal tady http://www.mujplan.cz/postupy/dilna/sparovka/, ale nikdy jsem to ještě nedělal. Svěrky si udělám ze závitových tyčí, nebo koupím, na to je čas, o hoblovce uvažuju. Ono by bylo samozřejmě nejjednodušší to všecho nechat udělat v truhlářské dílně, ale to není ono. Chtěl bych si udělat co nejvíc sám, páč smyslem celého tohohle konání je především to vyrábění samotné. Možná bych to mohl natrénovat na nějakém tom "trapném" smrku ;-)

Mimochodem, nemáte nějaký tip na slušnou "kutilskou" hoblovku? Hlavní parametr je hmotnost, protože já to musím stěhovat na půdu před každou povodní, což je cca co 4 roky. Radši si našetřím a koupím pozdějc něco slušnějšího, než nějaký nejlevnější krám hned. Ale v téhle obasti jsem ještě příliš nepátral.

Jo, frézku mám i frézovacím stolkem - to by se asi dalo použít ne. Stačí jen vymyslet inteligentní vedení, aby to bylo v přímce. Kolmost a hladkost je zaručena frézkou ne? Stolní pilu mám taky.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny