Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Není to můj problém - tlakování expanzky - může se něco stát ?

stát se nemúže nic, maximálne protrhne membránu, membrána má v expanzomatu jediný účel, má zabránit rozpouštení vzduchu ve vode a tím snížit potrebu doplňovat vzduch, taktéž "hustá" voda, voda bez vzduchových bublinek, nekavituje v místech kde se mení rychlost proudení, tedy na čerpadlu, na ohybech, provoz je tišší, kdyby protrhnul membránu stane se akorát to že bude potrebovat doplňovat vzduch časteji a provoz bude mírne hlučnejší, systém více šumí

Doplňováni vzduchu do expanzomatu je mírne laborováni, nejlepší metodou se mi vidí, sledováni poklesu tlaku v systému po upuštení známeho množství vody ze systému.

Príklad, mám expanzomat 30 litrú, upustím 2 litry a tlak klesne velice výrazne, je to absolutne jasné, vzduchu je tam velice málo. U každé soustavy je "citlivost" na ztrátu vody jiná, závisi to od pomeru objemu vody v topné sostave k velikosti expanzomatu.

Kdo provozuje topný systém, časem si odsleduje jak presne se to chová a dojde k tomu, že ví kdy je tam vzduchu dost a kdy není. Nemusí ani odpouštet vodu, odsleduje to dle zmen tlaku pri studeném systému a pri systému v provozu, když se topí.

Pro nekoho to ale zústane navždy španelská vesnice ...


... :puff:

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny