Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Retazova pila

Absolutni souhlas s tim, co uz napsali ostatni. At neco pridam, zde je konkrétní tip:

Kup si elektrickou. Dolmar ES-33A. Pokud bys chtěl investovat víc, pak Dolmar ES-2135 A. Ci jejich Makita o par stovek levnejsi ekvivalenty. Do "benzinove" v zamyslene cenove relaci vubec nechod, vyhozene penize a jeste se prodraží do budoucna.

Proč ?

Kdyz nechodis na vejřezy do lesa ci nedelas metrovky palivoveho dreva ze sousek pro pul familie, bude Ti k baraku stacit a budes spokojenej. Pořídis ji za nejakych 2.900 a jeste budes setrit na provoznich a servisnich nakladech v budoucnu. Nemluve o crcani se s michanim paliva a o sousedech, elektricke jsou nesrovnatelne tišší, než "benzinovky" a jsou lehci. Pokud Ti nevadi modra barva namisto cervene, kup si jeji ekvivalent od Makity (a usetris dalsi dve stovky. Sjizdeji ze stejne linky, je to to samé, liší se jen barvou a napisem značky).

Osobne mam pily tri. Dve motorovky (velka 3,5 kW s lištou 46 do lesa a "tezka" 5.5 kg bez náplní - mam par hektarů lesa se smrky a borovicemi o průměru az metr a malou plantáž japonskych topolů, cca 1000 kousků), pak malou "jednorucku" na vyvetvovani a prace nad hlavou, nebo prurezy do nejakych 10 cm ci kdyz se mi proste nechce vytahovat tu velkou ci tahat vetve k cirguli; do lesa beru samo vzdy obe). 

Primo tady u baráku u Práglu pak mám elektrickou Dolmar ES-2135 A (viz foto, pokud bys chtel juknout, vyhrála kdysi snad i nejaky ocenění ve sve třídě, koupil jsem ji na doporučení od kámošů tesařů, do předražené Husquarny ci Stihl jsem vzhledem k tem cca jen 10 kubikum rocne primo zde jit nechtěl). Ma o něco vyšší výkon, nez ta ES-33A a podelne ulozenej motor, krasne se s ni delá. Je ale taky o dva litry drazsi. Asi bys to ale nevyuzil, podle zamysleneho použití a ta ES-33A svou praci odvede ... a hlavne tyhle pily nebudou potrebovat zadny servis resp. serizeni at firmou ci Tebou ve srovnani s benzinovyma pilama pod nejakych 13 tisic Kč ... budou slouzit ony Tobě a ne Ty jí ...at uz ES-33A nebo ta ES 2135A ci jeji Makita levnejsi ekvivalenty.

edit: koukam ceny šly dolů o par stovek, 33A je jiz pod 100 ecek, o důvod více :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny