Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dobíjení autobaterie solárním článkem.

Tzv "seltene erden" (neviem preklad do SR/CR) sa z elektroniky daju recyklovat. Neni to ani ziarive jak radioaktivny odpad, ani to nevybuchuje, ani nic, je to normalny odpad ktory sa nosi do zberne prave preto. Ked mas nieco proti polovodicom tak to mozes potom zahodit aj pocitac, televizot, mobil, vsetko. :)
Ja osobne som nevidel GaAs panely ani nepocul ziadnu extra diskusiu o tom, ptz GaAs sa udajne pouzivaju len vo vesmirnych sondach, na bezne pouzitie su moc drahe (k comu prispieva prave asi ten arzen).

P.S: omnoho vacsie sajrajty a vo vacsich mnozstvach su napr. v kdejakych kondenzatoroch, ktore dnes ludia vyhadzuju kazde 2roky ked skonci zaruka, lebo cinan debil, apod. Preco radsej neprotestujes proti tomu aby cinan nerobil sracky co vydrzia rok. K tomu sa rad pridam, nakreslim si aj transparent :-) Solarny panel ma udavanu zivotnost 20rokov alebo tak nejak, realnu aj viac ptz aj po tej "zivotnosti" stale vyraba elektriku, len trochu menej. resp. mal by, to uvidi clovek az o 20rokov :)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny