Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem čím zabezpečit pletivo proti hlíně....?

dobrý den
[dt-8141235095912.png]
na násypu bude ještě obrubník. Se sousedem jsem domluven. Chci to zavézt mezi obrubníkem a plotem hlínou. Ve předu na rohu to bude ale cca 60cm hlíny a dozadu pak do ztracena. Čím to zapezpečit aby se hlíná nevysypavala přez plot na druhou stranu? Myslel jsem že to vyložim nopovkou a pak seříznu podle terenu, ale ta hlína by to asi dost vytlačila to pletivo, že jako by bylo dost prohnuté. Nebo to na tom poli (2,5m) by ta nopka natolik zachytila že to nevyhne to pletivo? Jedná se tzv jen o tu přední část kde bude cca těch 0,5m hlíny....po pak vzadu kde bude už 20 to bych se nebál

děkuji za rady

Předmět Autor Datum
Buďto nějaký plech podpořený zabetonovanými sloupky a nebo (a to by bylo asi nejlepší) udělat betono…
IkaSGC 03.10.2014 23:01
IkaSGC
plot by možná stačilo vystužit CD sadrokart.profily. A to tak, že vodorovně mezi sloupky, pokud jsou…
patyk 04.10.2014 07:16
patyk
to chceš mít plot utopenej až 0,5m pod hlínou? chápu to správně? Pokud jo,mohu vědět proč?
paul 04.10.2014 08:12
paul
Dobrý den,nic proti,ale takovéto řešení nebude v žádném případě estetické ,ani praktické.Mezi plotem…
Lubomír 04.10.2014 11:00
Lubomír
když je obrubník a mezi obrubníkem a plotem je cca max 1,5m. a tady na rohu udělat takový sklon s ze…
rotorod 06.10.2014 23:09
rotorod
Co obložit tu vyslednou zídku (zvenku) stipanym kamenem (a la břidlice či pleskáče) a vysparovat ?
Al2 07.10.2014 01:25
Al2
Zkuste se na mezeru mezi domem a plotem podívat při lijáku nebo si představte, že napadne půl metru…
náhodný 07.10.2014 07:19
náhodný
jo a jen tak mimochodem, pouštět jinému dešťovou vodu na pozemek je protiprávní..
paul 07.10.2014 08:10
paul
Zdravím, proč tam máte takový kufr kamení v tom okapáči? Nestačilo by, kdby ten okapáč měl spád s te…
12345a 07.10.2014 08:59
12345a
protože tazatel má zásadně zvláštní přístup...se koukni na co všechno se ptá... poslední
paul 07.10.2014 18:19
paul

plot by možná stačilo vystužit CD sadrokart.profily. A to tak, že vodorovně mezi sloupky, pokud jsou vzdáleny od sebe na délku toho profilu. Jsou z pozinku, takže na 20let máš klid. Jestli je to jen 50cm, tak to nebude takový tlak.

Nebo to pořádně vyztužit dodatečně nějakým drátem z pozinku. Soused tam má tůje, a ty , jestli dobře vidím, taky prorůstají k tobě. Čili z té strany neseká ty tůje. Jestli se to pak trochu vypoukne k němu.... asi žádná traga....

Může být pak nopovka, nebo hrubá guma z pásového dopravníku. Nebo lino

Dobrý den,nic proti,ale takovéto řešení nebude v žádném případě estetické ,ani praktické.Mezi plotem a nějakou stěnou bude prorůstat plevel,bude tam padat suché listí a hromadit se vše co tam vítr zanese.Soused už nikdy z vaší strany nenatře plot.
Z náhledu směrem podle plotu navrhuji místo stávajícího bednění okrasnou zídku,nebo palisádu.Z další strany domu taktéž,nebo svažitou,či kaskádovitou okrasnou skalku.
Jsem pouze laik,píši jen svůj názor.
Určitě by vám pomohl někdo ,kdo návrhy různých zahrad dělá.:-)

když je obrubník a mezi obrubníkem a plotem je cca max 1,5m. a tady na rohu udělat takový sklon s zeminou to by bylo až moc. už v polovině je to tzv skoro OK. ale ten předek no. Sousedovi by to nevadilo, plot nechce natirat, proto tam kdysi zasadil tuje a chce aby přerostly plotem, takže možná za pár let by tzv plot nebyl skoro vidět?
asi není jiné řešení když tam už ten obrubnik je. samozdřejmě to bednění pro štěrk je větší (širší), aby byla možnost ten obrubnik zabetonovat z obou stran. Takže ted již žadne okrasne bedněni asi nijak nepostavím, pač kdybych to bednění rozbil, štěrk se mi vysype a obrubníky sjedou. NEbo je nějaká ještě varianta co udělat, žebych to nemusel zasypavat do pulky plotu?

děkuji

Zkuste se na mezeru mezi domem a plotem podívat při lijáku nebo si představte, že napadne půl metru sněhu a pak bude tát. Takhle jak to máte je ideální ochrana domu před dešťovou vodou, sněhem, tajícím sněhem i znovu namrzlým roztátým sněhem, po kterém při tání opět poteče voda z roztátého sněhu, ledu a roztátého sněhu ze střechy. Ani soused netuší, že mu z vašeho pozemku, i když vodu z vaší střechy pojme okap, poteče voda skrz plot na jeho pozemek. Teď je to tak nějak vyrovnané, před plotem i za plotem je to stejně vysoko.

Nic bych tam nedával, možná bych to zryl, v zemi udělal drenáž směrem z kopce z větších kamenů nebo oblázků a na to nasypal znovu zeminu a osázel trávou. Je to dost široký pás, aby se tam dalo jezdit se sekačkou i chodit.

Zdravím,
proč tam máte takový kufr kamení v tom okapáči?
Nestačilo by, kdby ten okapáč měl spád s terénem? Tzn. dole by byl vyšší sokl, před kterým by mohla být nějaká zeleň nebo něco podobného.
m.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru