Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Krbová kamna-dilema- která?

Pokud je to nový komín , tam myslím to bude bezproblému. Pokud jste byl někdy na vystavě, tak tam měly ty kanadská kamna v přívěsu a měly tam tak komínek cca metr nad střechou přívěsu a žadny problém. Jotulky cb mají stejné atesty.

U těch princesek to bude fungovat dobře. Měl jsem jotule f 602cb a ty to mají stejně. To znamená primár ručně, oplach skla je napevno jen taková mezírka nad sklem a sekundární předehřátý vzduch je taky napevno nastaven . Pokud zavřete klapku v kouřovodu , snížíte tím rychlost proudění spalin - rychlost hoření a tím i výkon.Zde záleží jak to vyrobce s oplachem skla myslel . Zda si s tím pohrál a udělal to kvalitně.
Jiná věc je zda princezky mají izolované topeniště. To znamená jestli jsou to čistě litinová kamna bez izolace , tak budou velice předávat teplo z topeniště(velky vykon) . Pokud pojedete na nominál(8kw) , tak bude v topeništi dosti vysoká teplota a sklo bude čisté , pokud ho ale budete chtít regulovat (meně vzduchu - menší vykon) , v topeništi nebude dostatečná teplota a sklo bude černat. Jotulky s cb mají mezi litinovými pláty minerální izolaci a tak méně předávají teplo pláštěm(méně topí) .Budou mít tedy dostatečnou teplotu v topeništi na pomalejší hoření(nižší vykony okolo cca 3-4kw) a sklo bude stále čisté (i komín).Nemyslete si že jotulky netopí :-) . Hodně tepla jde přes sklo a horní plotnu , a litina pěkně vede teplo , takže celý kamna se taky pěkně zahřejou . Je to prostě jinak stavěné než čistě litinová kamna bez izolace.
Tady opravuje 602 a je tam vydět mezi pláty ta izolace http://www.youtube.com/watch?v=HkMgm5145vI

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny