Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Myčka AEG 65410 chyba i40 a jen vypouští vodu

Mozno to niekomu este pomoze, pretoze ja som mal dlhodobo podobny problem na umyvacke Electrolux ESL 68070. Kedze Electrolux vlastni aj AEG a Zanussi, je to relevantne aj pre tieto znacky. Komponenty su v tom aj od BEKO, takze moc by som nedal za to, ze to je rebrandovany lacny crep z ciny.

Chyby i40 a i20 niekedy spolu suvisia a indikuju, ze umyvacka nevie, ci je v nej este voda, alebo nie. Stav vody udava tlakovy ventil, ale nemusi byt vzdy chybny. Moze byt upchate niektore potrubie.

U mna sa to prejavovalo tak, ze umyvacka z casu na cas vyhlasila chybu i20, "Draining Problem" (chyba odtoku). Stacilo otvorit a zatvorit dvierka a rozbehlo sa to - pripadne naliat do jimky trocha vody, aby si ju cerpadlo odcerpalo.

Obcas sa objavila chyba i40 "Analogue pressure sensor" (Analogovy snimac tlaku). V tomto pripade umyvacka normalne prejde do rezimu staleho odcerpavania vody, kedze nevie, ci este v nej voda je alebo nie je. To je bezpecnostna funkcia, aby nedoslo k vytopeniu, takze to nie je porucha cerpadla. K tej moze dojst, ak to cerpadlo nasucho cerpa napriklad cely tyzden, lebo si nikto chybu nevsimol.

U mna bola upchata strbinka, ktorou sa voda dostava z jimky k tlakovemu senzoru - cize samotny senzor je v poriadku, ale nedokazal odcitat spravny udaj. Zrejme pomerne skoro po instalacii umyvacky sa tam vytvorila taka zeleovita gebuzina, asi papier skombinovany so zbytkami jedal, ktora to blokovala. Vyskrabal som to usnou tycinkou, vyfukol kompresorom, a zatial to ide.

Hadica k motoru je naozaj hruba a kratka, tam by som problem nehladal.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny