Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Základní vybavení pro elektro

Kluk dělá SPŠ, automatizaci, takže si "hrajou" i s nějakými elektronickými hejblátky, etc. Chci mu koupit nějaký základní vercajk, t.j. trafopájku, zřejmě mikropájku, nějaké ty kleštičky.... Sám jsem skončil u kolotoče baterka->přepínač->žárovka->baterka, takže jsem si vždycky vystačil s trafopájkou, kombinačkama. Přibližně bych věděl, co to vybavení obnáší, už jsem třeba i zaslechl, že existuje něco jako odsávačka cínu... Zatím si občas potřebné půjčí ode mne - ale to je vybavení "normální domácnost".
Mohl byste mi někdo doporučit kvalitnější vercajk? Klidně nějakou soupravu, etc.. Nechci to kupovat "v Lidlu", sám mám třeba malé štípací kleštičky, které nejsou nic moc. Představa je "kvalita za rozumnou cenu", takže nářadí s kterým se dá dobře pracovat, ale pozlacené to zase fakt být nemusí.
Nechci se ptát jeho, manželka si usmyslela, že by to mohl dostat k vánocům. (Za trest dostane něco do kuchyně).

Omlouvám za tak trochu poněkud stupidní dotaz, ale hrátky s elektronikou jdou opravdu mimo mě. Nepředpokládám, že by výběr nářadí byla nějaká extrémní věda, ale proč se nezeptat znalých... :-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Arduino je dobrý dárek, ale chce to k němu ještě škatuli různých doplňků - motorky, spínače, čidla,…
náhodný 28.09.2014 19:41
náhodný
Tak napřed by se to naučil programovat, jako výstup do začátku postačí několik indikačních LED a dal…
Prasak 28.09.2014 20:32
Prasak
Ok, to by šlo, každopádně je lepší programovat a stavět si Arduino, než si kupovat spoustu nesmyslů.…
trtr 28.09.2014 23:17
trtr
startovní sada, obsah: watch watch poslední
trtr 28.09.2014 23:31
trtr

Arduino je dobrý dárek, ale chce to k němu ještě škatuli různých doplňků - motorky, spínače, čidla, mechanismy, atd. aby to dělalo něco viditelného. Na webu je spousta zajímavých aplikací, například natáčení čidla (nebo zrcadla) za sluníčkem (heliostat, sun-tracker, apod). A také dobrou literaturu, na webu je toho dost, nebo velmi pěknou knihu Ako naprogramovať Arduino bez predchádzajúcich znalostí, ktorú napísal a Miro Božík. Viz http://mirobozik.sk/ebook/ako-naprogramovat-arduin o-bez-predchadzajucich-znalosti Jednoduše, srozumitelně popsaná problematika, velmi pěkná sazba i grafika. Syn by si asi Arduino sám nekoupil, ale když to dostane jako dárek a bude ho používat, posune ho to dál i v programování. Kniha učitele Chlebného Automatizace je pěkná, ale Arduino je praxe.

Ok, to by šlo, každopádně je lepší programovat a stavět si Arduino, než si kupovat spoustu nesmyslů. pokud bych ho dostal, tak bych byl velice rád. Na takových věcech začínají všichni vynálezci a vědci, tak třeba z toho nakonec bude nějaký patent.:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru