Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaké vrtací kladivo?

Dobrý den
chtěl bych poradit s nákupem bouracího kladiva.Nemohu se rozhodnout mezi Makitou a Boschem.Kladivo bude využíváno každý víkend.
Jedná se o modely Makita HR2470 a Bosch GBH 2-26 DRE
Nebráním se ani jiné značce.Cena kolem těch 4 tisíc
Předem děkuji za Vaše rady a nápady
Změna předmětu, původně: Jaké bourací kladivo (karel)

Předmět Autor Datum
Ani jedno z nich není bourací kladivo. Na malý šolichy jsou obě oki a vicemene srovnatelny. Mam Met…
Al2 21.09.2014 20:29
Al2
Díky za rychlou a vyčerpávající odpověď. Moje velká a zásadní chyba, měl jsem na mysli Vrtací kladiv…
Paca 22.09.2014 08:52
Paca
Vrtací kladiva jsme tu již řešili, já si nemůžu vynachválit to svoje. :-) Mj. právě kvůli tomu, že t…
Kurt 22.09.2014 09:54
Kurt
No jo, naše milá Hitachi. Já jsem taky maximálně spokojenej. :-) I do stropů se s tím vrtá výborně,…
Zarniwúp 22.09.2014 18:17
Zarniwúp
Krom toho jsem právě u tohoto čenže došel k nezlomitelnému závěru, že sofistikovanější vercajk se ne…
Kurt 22.09.2014 19:24
Kurt
Presne tohle kladivo mam a nemuzu si ho vynachvalit. Vrtani der do panelu (i do stropu) jako do masl…
Konys 22.09.2014 10:29
Konys
Roky vrtam s 2450 (Makita), tento rok som si kupil dokonca vlastnu a nemozem sa stazovat. poslední
fleg 23.09.2014 10:59
fleg

Ani jedno z nich není bourací kladivo.

Na malý šolichy jsou obě oki a vicemene srovnatelny.
Mam Metabo 28 UHE multi. Ma fajn vychytavky jako ovládacím koleckem nastavitelný otacky a ty drzi za vsech okolností, pridava si proud tak, aby bez ohledu na odpor materiálu, do ktereho busis, jelo furt stejne. Je ale podstatne drazsi. Kazdopadnr ale na velký bourání to s těmahle kocickama (vcetne toho myho Metaba) není. Necely 3J na uder je prostě malo. Navic jak zacnes delat neco náročnějšího a fakt s tim zkusis bourat barak, rozhodis si hodně rychle osu a pak uz to na přesný vrtání nikdy nebude. Na co pak multifunkci (?)

Ja kdyz delam mensi věci, kde si s tim muzu vyhrát, jedu s tim Metabem. Kdyz potrebuju fakt bourat nebo vrtat treba 45 cm diry o prumeru 3 cm do zdi nebo delat proste něco většího, tak si pujcim od kamose čtyřikrát tezsi profi hiltku na SDS Max a to je sakra jinej frkot. Je to dřina, když to clovek musi zvednout nad vysku pasu a nemuze mlatit do zrme nebo zaprit o koleno pri vrtani/mlaceni do zdi, ale rychlost je naprosto nesrovnatelna. Holt 2,8 J na uder nebo 20 ci 40 J se sakra sakra rozdíl.

Kamos boural barak. Vyresil to bravurne :-) ... koupil si nejakou sragoru v OBI (Assist či co) za dva tri litry, poradny bouraci kladivo s SDS Max sklicidlem. Velka sila ale houby kvalita. Budiz. V pulce baraku urval hlavu, tak sel do OBI znova a koupil si jeste jedno :-) S tim doboural zbytek baraku a pak obe vyhodil ;-) ... za ctyri pet litrů zbourano, kam se hrabou pujcovny :-)

Z Tveho dotazu mi prijde,, že chces fakt bourat jak o zivot o víkendech, v tom pripade kasli na multi funkce a kup si levny velky bourací kladivo za par šupů s SDS Max sklicidlem a az dobouras, zahod to :-)

Díky za rychlou a vyčerpávající odpověď.
Moje velká a zásadní chyba, měl jsem na mysli Vrtací kladivo.
Ještě jsem koukal na Bosch PBH 2100 RE v recenzích si velmi chválí
pro nízkou hmotnost, při vrtání do stropů.
Ještě jednou se omlouvám nenašel jsem nikde editaci nadpisu.

No jo, naše milá Hitachi. Já jsem taky maximálně spokojenej. :-) I do stropů se s tím vrtá výborně, protože ji člověk jen drží, zakusuje se to samo. (Vrtáky mám také originál Hitachi)
Myslím, že ani s tou Boschkou neudělá chybu. Měl jsem ji z nějakého důvodu půjčenou (už si vůbec nepamatuju proč), pročenžoval jsem ji s kolegou na pár dní právě za tu Hitachi. Boschka je slabší, je to při práci znát, ale zase je tedy levnější a řekl bych, že ten cenový rozdíl odpovídá. Svou práci určitě odvede. Ale těšil jsem se na to, až si zase vrtačky vrátíme... takže za mě je to jasné.
Krom toho jsem právě u tohoto čenže došel k nezlomitelnému závěru, že sofistikovanější vercajk se nepůjčuje. Na své nářadí si můžu být prase sám, ale ne někdo jiný, třebaže kamarád. ]:)

edit: Měl jsem v ruce tu Bosch 2100 RE a o ní také píšu, ne tu původně zmiňovanou v dotazu, tu neznám.

Krom toho jsem právě u tohoto čenže došel k nezlomitelnému závěru, že sofistikovanější vercajk se nepůjčuje. Na své nářadí si můžu být prase sám, ale ne někdo jiný, třebaže kamarád.

To mi povídej! Chtěl ji půjčit brácha - kousal jsem to těžce, ale nakonec jsem hrál hrdinu a půjčil. :-)

Presne tohle kladivo mam a nemuzu si ho vynachvalit. Vrtani der do panelu (i do stropu) jako do masla. S priklepovkou jsem u toho chcipal. Pujcujou si ho i vsichni kolegove z prace :)

Nicmene i tak ho mam otestovano pouze pro takove to "domaci vrtani". Bohuzel zkusenosti z nejakeho vetsiho/extremniho zatizeni nemam.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru