Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Izolace kamenné zdi

Ahoj všem,
mám menší rodinný domek, který jsme do teď využívali spíš na rekreaci, ale hodlám tam teď bydlet a potřebuji tak udělat jisté úpravy.

Dům to je necelých 100 let starý, kamenný, nepodsklepený, bez patra (s půdou).

Problém je, že se dům nachází v oblasti, kde je docela veliká vlhkost v zemi (když jsme kopali vodu, stačilo kopnout cca půl metru pod zem a začala téct voda) a zdi tak mají tendenci natahovat vlhkost. Izolace udělaná předpokládám nebyla a pokud ano, po 100 letech je už pryč.
Zdi tak potřebuji kvalitně a především levně odizolovat. Soused, který dům koupil pár let po nás (ale s přestavbou začal dřív) to vyřešil tak, že na zdi dal izolaci a přidělal další tenkou stěnu na to. Tím se mu vlhkost nedostane dovnitř. Myslíte si, že to je dobré řešení? Nezačne té zdi "vadit", že je vlhká? (Protože do teď větrala do domu, kde to sice vadí, ale schla tím. Teď nebude mít kam...)
Odkopání a zasypání např. nějakým štěrkem nepřipadá v úvahu, protože ani z jedné strany není na tohle prostor - sousedí s cizím domem, cizím pozemkem atd. Navíc to nepomáhá (zkušenost zase jiného souseda).

Nebo máte jiné nápady, jak problém vyřešit? Omlouvám se za neodborné termíny. V případě potřeby dodám další informace.

Díky za odpovědi. :)

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny