Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem elektroměrový rozvaděč..měnit či ne

Dobrý den,mám následující problém, zatepluji fasádu,v níž je umístěn elektroměrový rozvaděč (plechová skříňka 1000x50xX mm ve zdi)...vzhledem k tomu,že jsem měnil elektro jdoucí k elektroměru, byl jsem nucen rozblombovat elektroměr...budu měnit 3 staré pojistky za jistič 3x25A..ve skříni je dřevěná deska na,které je umístěn "pouze " elektroměr,3 pojistky a HDO..lze skříň nějak upravit (např. do neobsazené poloviny nalepit polystyren)?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokud neprovádíte žádnou změnu na měření, ani změnu sazby, není z Vaší strany důvod měnit cokoliv a… poslední
mirektatra 11.09.2014 08:19
mirektatra

Pokud neprovádíte žádnou změnu na měření, ani změnu sazby, není z Vaší strany důvod měnit cokoliv a energetika má jen omezenou možnost přimět Vás změnit stav, který kdysi schválila k provozu - tedy i kdysi vyhovující dřevěné, pak černé "plastové", elektroměrové desky. Pokud ale COKOLIV změníte - tedy i sazbu, nebo jistící prvek před elektroměrem (podle starých předpisů to byly i pojistky a hlavní 3f vypínač), budou vyžadovat uvedení do stavu vyhovujícího SOUČASNÝM předpisům - je to jejich příležitost po X letech a na X let. K tomu ale vydají stanovisko a Vy jste POVINEN před zásahem do neměřené části a měřícího zařízení o to stanovisko požádat.

Suma sumárum: Podle mne se nevyhnete rekonstrukci s výměnou elektroměrového rozvaděče a jeho umístěním na veřejně přístupném místě - na hranici pozemku s obecní cestou, protože jste do toho začal rýpat :-( .

Já bych se pokusil domluvit na instalaci plastové /šedé/ "dvoukřížové" elektroměrové desky s předepsaným osazením a pokud Vám esteticky vyhovuje "metrová skříň", pak je to nejlevnější řešení. Jinak se musí skříň upravit a to asi ve zdi nepůjde - tedy nový rozvaděč za bratru 5000,-, ale plastový a na věky bezúdržbový.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru