Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Komínová štětka

Dobrý den
Zkuste si pořídit komínový strojek (nejlépe na keramické vložky, nebo staré komíny bez vložky), vypadá +,- takto:
http://www.krby-krbova-kamna.centrumkrbu.cz/komino vy-program-ruzice-a-strojky-pruzinove.html
je nastavitelný, tzn. horní (nebo spodní) matice bývá většinou křídlová ta se povolí a mírným pootočením plechové krytky nad pružinami tvořícími "kopretinu", se tato zvětší nebo zmenší, posléze se (plechová krytka) přidrží a křídlová matička opět utáhne a máte velikost jakou potřebujete. Výhodou je, že můžete dle potřeby čistit "víc", nebo naopak méně "na těsno".
Strojky se prodávají jak s koulí, to je dobré čistíte-li komín shora a spouštíte-li strojek dolů nebo bez koule, pak se strojek našroubuje na "ocel. kominické lano" a můžete čistit jak shora dolů tak také ze spod nahoru. Ty ceny těch strojků se pohybují +,- od těch 350-80 výš +,- jak kde,ale vydrží vám mnoho let.Ten silonový kartáč s tím nemám zkušenost, užívá se to spíš na nerez vložky nějaká "ohebnost"tam bude, nevím ale jak "velká", nicméně bude-li užší protáhnete sem tam vícekrát (po vnitřním obvodu) a máte to také, spíše bych se držel průměru 150, ten drátěný se také "poddá" nevolil bych ale víc jak těch 150. Někdy ty kartáče zvláště ocelový zbytečně stěny "otírají" (klasika šamot)většinou postačí ten strojek.
Jinak jak se postupuje asi víte, nejdříve se uzavře těsně topidlo, tzn. dvířka a přívody vzduchu jak krb tak kamna,pak se protáhne komín a pak se teprv vyčistí kouřovod a nakonec vyberou saze dole ze sopouchu, pokud by se napřed vyčistil kouřovod pak by tam napadaly saze z komína jenž budete čistit,proto takto.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny