Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem měření vlhkosti dřeva

dobrý den

mám šípaný buk určený do krbu. 1 fůra je z léta 2013, 2 fůra je z jara 2014. Uloženo to mám na paletách v šířce 90-100cm, přikryte shora proti dešt. Ze všech stran je volný prostor, není nic co by vadilo větru. Bohužel je to uloženo v délce ze severu na jih, to znaméná že vítr by musel být východní či západní, aby profukoval šířku uložené hromady -> doufám že sem vysvětlil a je možné si to představit, jak je to uložené.

půjčil sem si z práce digitalní měřič vlhkosti. Sice staršího data ale měři,ale nevím jestli správně. Vzal sem polínko z jedné hromady a polínko z druhé. měřil jsem polínka kolem dokola,shora,dola,pak sem to rozpůlil a pak zase prostředek. U dřeva z leta 2013 byly výsledky cca kolem 14-16%. U dřeva z jara 2014 byly výsledky kolem cca 16-18%

uvadi se na internetu, že co je pod 20% je vhodné k topení. Na druhou stranu se říka, že buk aspoň 2 roky at vysychá. Vím že prodejce prodává "mokré" dřevo. Prostě není skladované x let. Je tedy možné, to co jsem naměřil může byt pravdivé? Nebo tomu nevěřit?

děkuji

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny