Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem olejové radiátory

mirektatra:
Teplota je sice údaj, ale není až tak podstatná. Když budeš topit jen sálavým teplem, tak se vzduch v místnosti vůbec nemusí ohřát, a přesto ti bude teplo. (Stejně tak jako ti bude teplo venku u táboráku i když vzduch bude studený.) Jakmile se spirála infrazářiče rozžhaví, tak ti bude teplo. Funguje stejně jako žárovka. Když vejdu do pokoje, zapnu infrazářič, když z pokoje odcházím, tak ho vypnu. Samozřejmě musí mířit na místo kde se člověk nejvíc pohybuje. Respektive na místo kde sedí, a nejlepší je ho vypínat spolu se světlem, když opouštíš místnost.

Všichni jistě víte, že nejlepší a nejpříjemnější způsob vytápění je krb. Ten produkuje jen sálavé teplo (horký vzduch jde do komína). A elektrická topidla jsou tím lepší, čím líp ho dokáží napodobit.

Bydlel sem v paneláku kde se topilo radiátorama. Tak vím jaký to byl nepříjemný pocit, všude bylo přetopeno a suchý vzduch, ale když sem stál kousek od radiátoru, tak sem vůbec necítil že topí. Když sem odešel na druhou stranu pokoje, tak sem vůbec necítil že by se ochladilo. Takže když se člověk potřeboval ochladit, nebylo kam odejít. Kdežto když topíš infrazářičem, stačí se přesunout na jiné místo a rázem ucítíš krásný chlad.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny