Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kuchyň: zaslepené větrací otvory

Hezký den,
při rekonstrukci kuchyně v panelovém domě byla odstraněná spíž a na její místo přišla lednice a právě v tomto místě byly zaslepeny, zaomítnuty a následně zabíleny větrací otvory. Samozřejmě na to bylo při revizi pronajímatelem upozorněno s "doporučením/nařízením" otvory obnovit. Zajímalo by mne ale, zda je to skutečně nutné (digestoř v místnosti je, pravidelné větrání oknem je samozřejmostí). Jde o to, že se mi nechce zbytečně zasahovat do hotové práce, jen protože to bylo nařízeno. Jde mi o funkci! Z mého laického hlediska měly otvory smysl pro spíž, aby zde cirkuloval vzduch, ale teď kdy spíž už nebude poblíž větracích otvorů se mi zdá jejich zachování zbytečné.
Zkrátka s čím mohou být problémy pokud se otvory neobnoví? Pouze s pronajímatelem nebo např. i s plísněmi, atp.?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pavle, na přesnou odpověď je třeba více info. Osobně ze zkušeností vím, že otvory jsou jen pro spíž…
milan.cukrar 29.08.2014 14:52
milan.cukrar
Přesně jak říkáte. Vnímám to také tak, že otvory jsou jen pro spíž (jsou přeci za dveřmi) nikoliv k… poslední
PavelS 29.08.2014 15:58
PavelS

Přesně jak říkáte. Vnímám to také tak, že

otvory jsou jen pro spíž (jsou přeci za dveřmi) nikoliv k větrání bytu.

Ad. komentář výše "Kurt": Plynové spotřebiče nepoužíváme. Vzduch z digestoře je odváděn do centrálního potrubí vedoucího panelovým domem, jehož vývod je pravděpodobně na střeše paneláku. Nevím jak v jiných domácnostech, ale v té mojí jsem zvyklí větrat každý den i několikrát, jsem-li samozřejmě doma;)

Ad "milan.cukrar" Majitel (byt. družstvo), prováděl revizi rekonstrukce a řekl, že to "prostě mám udělat" a "..., že prý lednici nebude muset tolik chladit, pokud otvory obnovíme..."

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru