Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Souhlas souseda se stavbou plotu

Dobrý den, měl bych dotaz jestli potřebuji souhlas souseda pro stavbu plotu mezi námi? Jedná se o zahrádkářskou kolonii a plot má být z pogumováneho pletiva a 175 cm vysoký. Popřípadě když nebude soused souhlasit, tak jestli mám nějakou možnost postavit plot. Plot je v plánu na našem pozemku, stím, že si ještě ubereme, aby soused mohl používat společnou branku ve které uprostřed leží hranice pozemků. Děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokud se bavíme o Čechách, kde platí zákon č. 183/2006 Sb. :puff:. Plot vyžaduje územní projednání v… poslední
Fortys 22.08.2014 13:17
Fortys

Pokud se bavíme o Čechách, kde platí zákon č. 183/2006 Sb. :puff:. Plot vyžaduje územní projednání v podobě územního rozhodnutí nebo územního souhlasu. Stavebně se nepovoluje ani nekolauduje. Územní projednání je možné územním řízením, které je ukončeno rozhodnutím nebo územním souhlasem. K územnímu řízení souhlas souseda nepotřebujete. Bude účastníkem územního řízení tzn. může se proti rozhodnutí stavebního úřadu odvolat. U územního souhlasu je nutné splnit několik podmínek např. doložit souhlasy osob, které mají vlastnická nebo jiná věcná práva k pozemkům nebo stavbám na nich a tyto pozemky mají společnou hranici s pozemkem, na kterém má být záměr uskutečněn; souhlas s navrhovaným záměrem musí být vyznačen na situačním výkresu; souhlas se nevyžaduje v případech stavebních záměrů uvedených v § 103, pokud nejsou umístěny ve vzdálenosti od společných hranic pozemků menší než 2 m. Proti územnímu souhlasu se nelze odvolat.
Doporučuju oslovit souseda a domluvit se. Pokud se dohodnout nelze pak jedině územní řízení což je na několik měsíců a v případě odvolávání souseda třeba i rok.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru