Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Souhlas souseda se stavbou plotu

Dobrý den, měl bych dotaz jestli potřebuji souhlas souseda pro stavbu plotu mezi námi? Jedná se o zahrádkářskou kolonii a plot má být z pogumováneho pletiva a 175 cm vysoký. Popřípadě když nebude soused souhlasit, tak jestli mám nějakou možnost postavit plot. Plot je v plánu na našem pozemku, stím, že si ještě ubereme, aby soused mohl používat společnou branku ve které uprostřed leží hranice pozemků. Děkuji

Předmět Autor Datum
A soused má nějaké námitky?
Yarda 22.08.2014 10:32
Yarda
Pokud se bavíme o Čechách, kde platí zákon č. 183/2006 Sb. :puff:. Plot vyžaduje územní projednání v… poslední
Fortys 22.08.2014 13:17
Fortys

Pokud se bavíme o Čechách, kde platí zákon č. 183/2006 Sb. :puff:. Plot vyžaduje územní projednání v podobě územního rozhodnutí nebo územního souhlasu. Stavebně se nepovoluje ani nekolauduje. Územní projednání je možné územním řízením, které je ukončeno rozhodnutím nebo územním souhlasem. K územnímu řízení souhlas souseda nepotřebujete. Bude účastníkem územního řízení tzn. může se proti rozhodnutí stavebního úřadu odvolat. U územního souhlasu je nutné splnit několik podmínek např. doložit souhlasy osob, které mají vlastnická nebo jiná věcná práva k pozemkům nebo stavbám na nich a tyto pozemky mají společnou hranici s pozemkem, na kterém má být záměr uskutečněn; souhlas s navrhovaným záměrem musí být vyznačen na situačním výkresu; souhlas se nevyžaduje v případech stavebních záměrů uvedených v § 103, pokud nejsou umístěny ve vzdálenosti od společných hranic pozemků menší než 2 m. Proti územnímu souhlasu se nelze odvolat.
Doporučuju oslovit souseda a domluvit se. Pokud se dohodnout nelze pak jedině územní řízení což je na několik měsíců a v případě odvolávání souseda třeba i rok.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru