Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Benzín starý od června - vylít?

Zdravím, tak to tu trochu benzínu nějak zapracujete, třeba do nějakého starého auta.:-)

Poměr 33:1 je ovšem opravdu pekelný. Opravdu to je v návodu? Co je to za typ? Už u mého stroje s poměrem 40:1 jsem se divil, že to není standardní 50:1. Pokud do směsi 33:1 přidáte v případě, že je rozhodnete ji znova použít, ještě nějaký olej (což nedoporučuji), tak to snad nepůjde ani nastartovat a z pily bude olejnička a o karbonu na pístu ani nemluvím.

Jinak ke konzervaci, dle zdvihového objemu válce dáte při odšroubované svíčce bez nějakého nastavování 3-5ml oleje, zakroužíte(aby olej natekl ke stěně válce) a potáhnete párkrát za lanko a při poslední zatažení nastavíte HÚ(horní úvrať píst nahoře co nejblíže otvoru svíčky, pak tam dáte zbylých 3-5ml oleje a zašroubujete a nyní už netahat za lanko.

To dávkování nadvakrát slouží k tomu, aby Vám olej netekl do klikové skříně (tím že nastavíte HÚ se uzavře cesta a nemůže vytéci. Jak říkám, oleje stačí dát opravdu málo a ne to utopit. Pokud to utopíte, budete muset nejspíše motor rozdělat, takže s mírou.

Já u křovinořezui mám výhodu v tom, že olej do klikové skříně natéci nemůže, protože pokud křovinořez skladuji v poloze na zemi (horizontálně), tak svíčka se nachází dole.

P.S.: Vzhledem k dnešní době extrémnímu poměru výrobce 33:1, můžete konzervaci brát spíše sportovně, protože dávka oleje je opravdu extrémní. V tomto případě bych vůbec nemíchal nějaké "zajížděcí mixy" jako u strojů s poměry 50:1 či 40:1, ale rovnou bych používal hlavní doporučený mix návodem (předpokládám, že 33:1 není na zajetí).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny