Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Aku šroubovák Makita DF030 - "převodovka"

Dobrý den,
potřeboval bych poradit ohledně tohoto aku šroubováku.Můj mladší synek mi ji "uklidil" do kýble s vodou.Po vysušení, výměně lion článků, očištění regulátoru se mi bohužel stalo že se mi vysypal mechanismus koleček z převodovky a nemohu ji správně složit.Na netu jsem hledal a hledal ale bohužel nic nenašel. Nemáte náhodou někdo obrázek či technický nákres.Servisní manuál jsem našel,ale tam je to jako celek bohužel tedy pro mě.
Děkuji za případné typy.

Předmět Autor Datum
Chvílu sem dělal v Balck and Dekl servisu. Na tomto obrázku http://www.toolpartspro.com/makita-parts…
IkaSGC 11.08.2014 11:02
IkaSGC
Ano to máte pravdu, takhle jsem to našel.Mě ale právě potřebuji umístění těch koleček,dle mě to musí…
Bart246 11.08.2014 14:22
Bart246
Bohužel bez toho abych to měl v rukách nemohu poradit... Asi bych na to přišel ale na dálku to bohuž…
IkaSGC 11.08.2014 15:12
IkaSGC
hledej obrazek planetove prevodovy, slozeni je jednoduce a jedinym moznym zpusobem
tak ne 11.08.2014 11:19
tak ne
Super, díky za tip, takhle bych už to mohl najít a dát do kupy.
Bart246 11.08.2014 14:18
Bart246
Tak nakonec dnes opraveno.Složení hnacího ústrojí je vážně možné jen a jedním způsobem. Skládal jsem… poslední
Bart246 22.08.2014 14:32
Bart246

Chvílu sem dělal v Balck and Dekl servisu. Na tomto obrázku http://www.toolpartspro.com/makita-parts/makita-df 030d-parts.html je jasně vidět že převodovka jako taková se dále nepůlí a vyměňuje se kus za kus (na obrázku komponenta 11, 125459-1 GEAR ASSEMBLY, DF030DW). To znamená že plánek na složení převodovky asi neseženete (protože je nemají ani servisy) a je dost možné že to už ani složit nepůjde. Těžko se to dá ale najisto říct když ju nemám před sebou.

Bohužel bez toho abych to měl v rukách nemohu poradit... Asi bych na to přišel ale na dálku to bohužel nejde. Ale jak říkám, kdyby to bylo dáno do servisu tak oni by tu převodovku vůbec nespravovali. Hodili by ju do popeláka a dali tam novou. To je bohužel metodika dnešních strojů. Dokonce některé vrtačky nižší a střední třídy od firmy Black and "dekl" se neopravují vůbec a rovnou se likvidují a mění za nové. Třeba jako tato (http://vrtacky.heureka.cz/black-decker-cd714creskd /), jediné co se tam vyměňuje je sklíčidlo ale když to mu odejde třeba příklep tak se mění rovnou kus za kus. Kolikrát ten příklep odejde velmi rychle protože ty stroje opravdu vydrží jen velmi málo. Proto se já přikláním třeba k Narexu který je téměř nezničitelný.

Tak nakonec dnes opraveno.Složení hnacího ústrojí je vážně možné jen a jedním způsobem. Skládal jsem vše správně,ale při mém nešťastném "vysypání" převodovky jsem postrácel 4 velmi malé kolíčky(čepy), které držely jeden věneček.Po nahrazení už vše funguje jak má.
Jinak díky všem,kteří nějak poradili.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru