Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Roztrhlo se vodovodní potrubí.

Ahoj.
Jsem tak trochu nasraný na řemeslníky a nevím kudy dál.
Ve starém bytě, který čeká na rekonstrukci je v kuchyni plynový průtokový ohřívač vody Mora 370 PO ( http://www.gasman.cz/navody/Mora/Mora%20PO%20370.p df ).

V únoru jsem se nastěhoval a čekal jsem ( a stále čekám kvůli nějakému papírování ), až se budu moci pustit do oprav. Od toho února do polovičky července to celkem šlo. Ve vodovodních trubkách písek, opakovaně jsem kupoval sprchu do koupelny ( takový ten konec na hadici ), atp., jak se to ve starém bytě, který nebyl nějakou dobu obývaný, asi může stát.
Vzhledem ke stavu plynu v celém domě, družstvo objednalo kontrolu plynu/revizi. U mě v bytě byly 2 problémy. U průtokového ohřívače prý unikal plyn. No nevím. Já tam nic necítil, ale ty moderní měřáky jsou asi hodně citlivé. Bohužel jsem nemohl být doma v ten termín, který si vybral plynař, který to měl opravit. Dal jsem klíče sousedům, kteří se v plynu nevyznají stejně jako já.
Podle souseda u PO ten řemeslník prý nějak utáhl přívod plynu aniž sundal kryt. Prý opravil během 1 dne závady ve 12 bytech.
Když jsem přišel domů, byl kotel zhasnutý a musel jsem jej zapálit. Nešlo to. Pak jsem si všimnul, že největší knoflík na kotli je otočený doleva na doraz. Otočil jsem ho do polohy, která tam byla dříve ( pokud se dobře pamatuji ) a pak to šlo zapálit. Sice jsem z toho byl nasraný a také z tobo bor...u, co po sobě chlapík nechal, ale život jde dál. Teplá voda tekla. Teplota byla stejné jako dřív.
2 týdny po návštěvě toho řemeslníka ( bylo to v neděli krátce po tom, co jsem se osprchoval ) slyším z kuchyně ( umístění PO ) jakýsi pšouk a syčení. Na výstupu teplé vody z PO se z prvního plastového kolínka za PO vyrval kovový závit a všude stříkala voda. Ta už stihla i uhasit plamen v PO. Stalo se to v neděli po ránu. Zavolal jsem známého Ukrajince, který nám ve firmě dělá na stavbě a na vodu má i vybavení ( svářečku i ostatní nářadí ) a ten mi to přijel ještě tu neděli opravit.
Dnes - po dalších 2 týdnech - se to znovu opakovalo. Úplně přesně. Vyjdu z koupelny, ještě ani nedojdu do ložnice k noťasu, a stejný zvuk a znovu cáká voda.
A co s tím? Neumím seřídit plynový kotel. Nevím jestli může hřát tak moc, že by ničil plastové trubky a já v koupelně měl pocit, že teplota je stejná jako kdysi. Navíc teď na ulici dokončují opravu vody. Nemůžu vyloučit ani změnu tlaku vody. Proč se to stalo 2x a vždy o víkendu krátce po tom, co jsem zavřel sprchu?

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny